FOTOREPORTAŽA: Obsešen Skate Sešen 2018
September 16, 2018   //   By:   //   Skate, Domače novice, Vsebine, Reportaže, Novice, Fotogalerija   //   No Comment

Sobota, 15. september 2018. Ljubljana. Dan, ki ne bo šel v pozabo, ko je prestolnica še enkrat več dobila dozo skejtanja na izbranih spotih, ki so ga skejterji iz vseh slovenskih mest in tudi hrvaških napadli v obliki Obsešen Skate Sešna 2018. Vreme kot bi ga naročil je ob 15. uri zbral že celo kopico folka na kup v Tomanovem parku v samem centru Ljubljane. Zidki in kombinacije, ki nam jih lahko zavida marsikatero mesto, so iz nas izcuzali ledge in manual trike, ki jih je bilo potrebno finančno nagradit. Sodnija je s prstom pokazala na Sandija Pavloviča (best manual trick – kickflip nosemanual nollie heelflip out), Domagoja Gudaca (2nd best ledge trick – noseslide nollie 360 flip out) in Antonia Pekovića kot zmagovalca s paleto trikov, ki je niti ne bomo šli naštevat.

Pravočasno je sledil premik do naslednje točke. Ta izgleda strašno, opečnato, strmo, neizvedljivo. Pa je res neizvedljivo, da se ji postreže trik ali dva? Našo zmoto so ponovno dokazali bratje Hrvatje. Brez slabe vesti je na vrh stekel Antonio Peković in dropnil v klančino z nosebluntom, Tomislav Vranić se je moral kar potrudit za frontside ride transfer, njegov mlajši brat Bruno pa je na začudenje vseh stisnil na benkini backside bigspin in to z zares hudim popom. Tudi te smo nagradili z improviziranimi bankovci in se lotili igrišča pred osnovno šolo Ledina. Jezni varnostnik nas je odslovil po 17ih minutah, kar pomeni, da smo spot furali 2 minuti več od pričakovanega, torej dovolj, da je vsak stisnil trik, dva, tri ali več.

Četrta točka je bil niz devetih stopnic, ki vas bodo od omenjene Ledine pripeljale praktično do vhoda v Obsešnov outlet shop na Trubarjevi ulici. In smo čakali na trik ali dva in jih dobili cel kup. Tomislav Vranić je začel fantastično in v tem stilu nadaljeval (fakie airwalk, airwalk), Bruno Vranić je prehitro zaključil nabijanje z zvitim gležnjem, Luka Božič, štajerski up, je kickflipnil in 360 flipnil kot da dela to s pločnika, zdej-ne-več-tako-mali Antonio Bagarić je noro tweaknil indy grab, Antonio Peković je parkrat neuspešno pristal par svojih adutov in jim dodal dva uspešna bangerja (nollie bigspin in caballerial), ki sta si prislužila denarno nagrado, prav tako pa si je svoj papirnat kos everskega veselja zaslužil Nino Fanuko s t.i. textbook nollie heelflipom. Po dobre pol ure nabijanj, ko smo bili že na naslednji lokaciji, je bojda sledil obisk plavih palčkov, ki so se morali žal zadovoljiti s praznimi stopnicami in tišino.

Tako kot na lanskem Obsešen Skate Sešnu smo tudi letos obiskali Žitni most, ki se ga drži vzdevek Jankovićev most/spomenik, ki ga je postavil sam sebi. Za naj trik smo imeli pripravljen znesek, za katerega se je splačalo potrudit. Vse kar smo želeli, je bila nadgradnja lanskoletnega noseslida, ki ga je stisnil Matjaž Bedenik. Par fantov je stvar vzelo resno. En od teh je bil Domagoj Gudac, ki mu je deska prehitro padla na dno Ljubljanice, Mitja Težak pa se ni in ni dal. Verjetno je pulz ob njegovih odrivih s klopce na ograjo vsem nažigal dvojno, a majster kakršen je, je uspešno doskočil 50-50 grind in pobasal stotaka.

Na hitro se je stemnilo, ko je zadnji plac sešna, frišen “park” pod Fabianijevim mostom, že dobil na svoje oboke odlične fotogalerije Katje Pokorn, ki jih je pridno stiskala tekom raznoraznih snemanj za prihajajoči Obsešnov video. Akcija se je nadaljevala, ko so se prižgale luči. Koliko trikov je šlo čez, je neverjetno, nagradili pa smo tri. Za najboljše sposobnosti na krivini je par denarcev pobral Antonio Bagarić, mega zabavni Still Trick Challenge, kjer si imel na voljo le en poizkus, da v označenem polju vržeš svoj najboljši trik, je dobil Luka Bizjak (Nollie Bigspin Heelflip), za najboljši line na dveh zaporednih boxih pa smo izbrali Nika Pušnika, ki je ob popolnem smith grindu dodal še bolj popoln kickflpi out, pri pristanku uspel zlomit deck a linijo vseeno brez odriva nadaljevat do manual pada in mu postreči še z manualom in kickflipom out.

Medtem, ko smo pod Fabianijevim mostom kurili še zadnje atome energije, se je marsikdo lahko odpočil na udobnih stolih Zavarovalnice Triglav, se napojil s Cockto in nujno potrebno energijo v obliki Monster Energy napitkov, saj je sledila še ceremonija, ki smo jo imeli tudi tokrat v klubu Channel 0 na Metelkovi.

Podelitev nagrad je stekla hitro, nagrajencem smo denarne čeke izmenjali s pravo gotovino, na Obsešen teamu s huronskim zvokom pozdravili Mitjo Težaka kot novega rajderja, si na big screenu pogledali par videov iz našega zadnjega video natečaja, ki jih boste lahko ta teden našli na našem Instagram profilu (@pendrekmag) in glasovali za svojega favorita in noč nadaljevali v obliki divjega plesnega after partyja z DJ ekipo Everything Goes.

Kaj dodati? Težje karkoli, saj je govora o popolnem dnevu vsakega skejterja, ki se rad druži v svojem naravnem okolju, ga pofura in se sprosti v družbi sovrstnikov.

Hvala vsem, ki dogodka niste izpustili in s tem pripomogli, da smo ga uspešno pospravili pod streho. Video je v izdelavi, v pričakovanju sta vsaj še 2 foto galeriji, prva pa vas čaka centimeter nižje, za katero je poskrbel Peter Fettich.

Comments are closed.