VIDEOREPORTAŽA: Obsešen Vikend Sešen 2019
June 18, 2019   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Se spodobi, da vam po dogodkih, ki jih organiziramo mi in se jih vi pridno udeležujete, spišemo tudi kakšno reportažo. Tudi danes ni stvar prav nič drugačna, zato uživajte ob prebiranju recapa iz sobotnega dogajanja, ko smo v prestolnici upalili Obsešen Street Sešen. 

15. junij je bil dan, ko je verjetno vsak skejter čakal, da odbije tretja popoldanska in da se klapa zbere pred Cankarjem, ki je bil prvi spot dneva. Nikakor ne smemo mimo dejstva, da smo se tokrat Obsešnovci združili s Flowramps ekipo na čelu z BMXerjem Miho Glavičem in upalili sodelovanje. Nastal je skupni skejt deck in prav kmalu bomo tudi mi enega podarili, a pojdimo lepo počasi. 

Cankarjevo ploščad smo okrasili s kickerjem, ga postavili pod niz šestih šteng in čakali najboljše trike. Jani Zorec je na gor hardflipnil v prvem poizkusu, Nastja Glavica si je privoščil 360 flip v benk, nakar se je spet skakalo na gor. Nik Pušnik je navdušil s 360 double flipom, še bolj pa Robert Perko, ki mu je kicker ponudil izlet na noseslide na betonsko korito. Uspešno in zasluženo so Robi, Nastja in Jani pobrali keš v žep. Ja, tokrat smo imeli za nagrade denarce! 

In ker ima Flowramps na zalogi kar nekaj objektov, je bil rail odlična izbira, da se ga postavi pod taiste štenge. Pa zdaj? Kdo ga bo napadel in s čim mu bo postregel, da ga nagradimo? Pa so padli osnovni boardslajdi in lipslajdi pa je padel tudi bluntslide, z denarci pa smo nagradili Nika Pušnika za backside 5050 frontside body varial out, Matjaža Bedenika za halfcab crooked grind in aktualnega državnega prvaka Mitjo Težaka iz Koroške, ki je stisnil kickflip frontside boardslide .

Gremo dalje? Gas, ura je cajt in par 100 metrov stran v podhodu Aškerčeva diši visok in ozek hubba ledge lačen trikov. Ga bo kdo? Perkotov Robi ni hotel odnehat, a enkrat je bilo potrebno, ko zadeva z noseslidom ni stekla tako kot je bilo v glavi zarisano, zato pa mu je zadnji žebelj v krsto nabil Bedo in ga stisnil tako kot se zagre. Denarci do bili na mestu in klapa je bila ready za premik do Zmajskega mosta. Nevarna zadeva in zato tako povabljiva. Potrebno je preskočit del mostu ali pa se po njem zapeljat – izbira je tvoja. Nastja ga je nosebonknil in Nik Pušnik preskočil z olliejem. Škoda, ko mu frontside 180 ni znesel in Nejcu Mraku kickflip, a kaj hočemo. Dva manevra sta padla in bila sta dovolj močna za par bankovcev iz sklada, ki so ga tokrat poleg Obsešna podprli še Zavarovalnica Triglav in Cockta. Čas res ni bil naš zaveznik, saj je bilo tihih idej, kar zadeva lokacij, še kar nekaj, a jih bomo prišparali za naslednjič. 

No, pa smo pristali na Metelkovi pred MSUM-om, kjer nas je bilo največ. Postavili smo setup iz flat ledga ter kickerja, ki te je izstrelil na visok ledge. Pa triki? Prav nič se niso z njimi šparali rajderji in tudi mi smo bili radodarni z denarci. Tako smo za nollie crooked grind ter nollie backside tailslide na flat ledgu nagradili neustavljivo starosto Luko Pena, Nika Pušnika za fakie backside tailslide bigspin out, Matica Flajsa, avtorja kolaboracijske grafike dogodka za odpeljan hurricane, Mitjo Težaka za backside tailslide bigspin flip out, ki je že kar njegova signatura in še vedno je edini Slovenec, ki to zmore speljat.

Pa višji ledge? Kdo je šef? En izmed taglasnih je bil judoist Jesenko Četić, a tokrat smo iskali glasne trike na skejtu za glasne denarce. Mitja je izletel iz kickerja s kickflipom na backside tailslide in potem je bil čas, da se javnosti pokaže še Sandi Pavlovič. In ker ollie na disaster ter hitri hardflip v kombinaciji nista bila dovolj, je napočil čas še za tehnično kladivo dneva – nosemanual nollie inward heelflip out, ki pa je bil tako hud, da bi mu tisto milisekundo dotika z vsemi štirimi kolesci bržkone prizanesel tudi sam manny inšpektor Weckingball. 

Kaj čmo, fertik smo za danes. Smo na Metelkovi in so žepi pridno nafilani s priborbanimi triki – torej zadni čas za par hmeljevih rund in ajdčau. Do prihodnjič!

Za kamero je držal Mitja Legat, za montažo pa tokrat Dean Gostimirović.

Comments are closed.