VIDEORECENZIJA: ZERO – Less Than Zero
February 28, 2024   //   By:   //   Vsebine, Skate, Skate, Novice, Video recenzije   //   No Comment

Zero Skateboards, brand, ki ga je mož z vizijo, beri neustavljivi Jamie Thomas, sestavil kot clothing brand že daljnega leta 1996, je tudi letos na video udaru. Medtem, ko je v enem izmed premnogih podcastov povedal, da bo jeseni 2024 stisnil videopart ob svojem 50. rojstnem dnevu, pa je tokrat dal prednost mladim pištolam. Govora je o frišnem krajšem dolgoprogašu Less Than Zero, ki pa je popoln skok v leto 1999, ko so na trg ustrelili videokaseto Misled Youth.
Manj kot nula filmčič preide takoj v akcijo, pulz naraste, Pennywisova himna za brate zaseka, full speed ahead pa že ulice napada Reuben Barrack. Ja, prav ste prebrali – Reuben Barrack, tisti, ki je leta 2010 zasenčil marsikaterega naskejtajočega v skejterskem reality showu One in a Million (op.p. v taisti sezoni se je from-zero-to-hero izstrelil tudi Forrest Edwards). Triki padajo kot po tekočem traku in sporočilu komada primerno mu par hammerjev prispevajo tudi Dane Burman, Chris Cole in snemalec Vinny Dalfio.
Heelflip late frontside shove-it? Caballeral hippie jump frontside boardslide to fakie? Noro!
Ni časa za predah, Less Than Zero strelja dalje s še eno mlado petardo. Ta sliši na ime Anthony Vega in že prvi tailslide te bo pustil odprtih ust. Ne beri o njegovih prekrških in bedarijah, ki jih nudi spletišče – uživaj v njegovem norem skateboardingu. In to brez mežikanja!
Minutaža, ki sledi, je namenjena prjatlom in starejši Zero gardi, kjer ga na pankčino od The Spits sekajo že prej omenjeni Chris Cole, Forrest Edwards in Dane Burman, ki je nekoč pobrusil tudi Ljubljano, temnopolti Reggie Kelly, Tony Cervantes, Brandon Burleigh, japanska mašina Kairi Netsuke, Gabriel Summers, Chris Wimer, Tommy Sandoval, Adam Arunski, enega pa strese tudi sam Chief.
Časa je le še za zadnji partič, ki pripada možiclju po imenu Ben Havran. Rejli takšni in drugačni, dolgi, kratki pa takšni, kjer je treba počepnit, da z glavo ne počiš v znak ali drevo. Ne manjka kreative, gapov in street grabov. Na umirjeno vižo Matta Coste, ki je v prvi vrsti skejter in v drugi muzičar, ki tesno sodeluje z Zero vojsko, se Less Than Zero prelije le še v credits montažo z leftover pizdarijami in izvozno špico s takšnimi in drugačnimi informacijami o sodelujočih pri še enem hudem Zero videu brez HD blišča, drounov in nepotrebnega zumiranja v faco – pravi sony VX šus formata iz časov kvadratnih televizij in poslušanja muzike po CDjih.
10/10!


Comments are closed.