VIDEORECENZIJA: Zero – Cold War
November 13, 2013   //   By:   //   Vsebine, Skate, Skate, Tuje novice, Novice, Video recenzije   //   No Comment

coldwar

Več kot 3 leta so pri Zero potrebovali, da je ob vseh spremembah v ekipi nastal že leta 2009 napovedani video Cold War, ki je v dobi, ki jo živimo, pravi balzam za ušesa in oči. Ob poplavi videov, ki napadajo medmrežje po delih, kjer piska brezpomenska glasba, kjer gre za sestav prisilnih kvazi glamurskih in klišejskih potez, prevzetih iz Hollywoodskih filmov, se je Zero armija vrnila v čas, ko je njihov video Misled Youth za vedno spremenil pogled na skateboarding videe – tukaj ni visokih resolucij, nepotrebnih prehodov med kadri, elektronike in super počasnih posnetkov, temveč gre striktno za Sony kamere modelov VX, 720×576 pikslov, Century fisheye ter trik na trik, ki si podloženi na glasbo izvajalcev kot so Iron Maiden, Lard, Minor Threat, Adolescents, Joy Division in Bad Religion, torej iz časov, ko so se s ponosom kupovali vinili in CD plošče.

Cold War, ki je delno udaril (in še vedno udarja) na medmrežje legalno po kosih, traja 42 minut. Uradno je izšel na iTunesih, poglavar Jamie Thomas pa obljublja tudi izdajo na DVDjih. Intro, ki smo ga že videli, nas na hitro popelje v tiste pristne Zero vode, kjer je akcija neprekinjena, v istem slogu nadaljuje James Brockman, ki se je v polnem sijaju vrnil po vseh poškodbah kolen, ki jih je staknil v preteklosti. Tudi Tony Cervantes se je pobral po težavah v družini, ki so doletele tekom snemanj in prikazal odlično dozo akcije. Svoje prve minute odkar vozijo za Zero so si tokrat prislužili Ben Hatchell, ki obvlada tako betonske krivine z 90 stopinjskimi nakloni kot tudi dolge kinkane štange, avstralski divjak z Al-Kaida izgledom Nick Boserio in Tom Karangelov, dečko z makedonskimi koreninami, ki je nase upozoril pred nekaj leti z zmago na natečaju One in a Million, ki pri marsikateri potezi izgleda na las podoben legendi Heathu Kirchartu. Vedno so pri Zero poskrbeli tudi za prijatelje in sodelavce in tudi tokrat njim namenili minutažo enega celega komada, kjer naše oko takoj prepozna osebke kot so Tom Asta, Trevor Colden, Geoff Rowley, Figgy, Slash, Dustin Dollin, Riley Hawk, James Hardy, Garrett Hill in še marsikoga, sekcijo pa zaključi Jonathan Pierce, ki bo kmalu pomešal štrene med elitno smetano. Kdo bi si mislil, da bo Jamie »Chief« Thomas pri svojih 39 letih stisnil cel part, ga smiselno tako lepo porazdelil in vmes par dragocenih sekund namenil še vsem možem, ki so nastopali v prej omenjenem videu Misled Youth? Brez besed…

Drugačna je zgodba s Chrisom Colom, kateremu se vidi, da mu skejtanje ni nekaj težkega. Triki so absolutno na nivoju, bolj kot sebe pa v svojih minutah predstavi flow moža z imenom Ed Duff, ki popolnoma navduši. Smo pri koncu, kjer nas čakajo kladiva najvišjega kova in brez dvoma je šlo za cel kup dilem komu bo pripadal zadnji part, saj sta oba pokazala svojo telesno neuničljivost, voljo, živce in željo po še – Tommy Sandoval skače, čeprav ni Slovenec in to v vse smeri, dolžine, širine, Dane Burman, ki si je uspel drznit pobrusit tudi našo prestolnico, pa med drugim tudi z ihto pokaže policistu, da se z njim ni za zajebavat. Zadnji trik? Nerealno!

 

Pobrskajte po medmrežju za nelegalno kopijo, si kupite svoj izvod na iTunesih oziroma počakajte za izid DVDja, za katerega se takšna klasika enostavno mora najti prostor med vašim arhivom.

Comments are closed.