VIDEO + REPORTAŽA: V pršutih je pop 2014
July 18, 2014   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

V soboto, 12. julija 2014, smo člani ekip Športnega društva Deskar Sežana, Mladinskega centra Podlaga Sežana in Kluba študentov Sežana v okviru festivala Mladifest v sežanskem rolkarskem parku pripravili 6. tradicionalno rolkarsko družabno prireditev V pršutih je pop. Pršute sicer tradicionalno izvajamo v mesecu maju, a smo jih bili letos primorani prestaviti zaradi neugodnega vremena. Kljub temu, da se letos poletje še zdaleč ni prebudilo in da je na zgoraj omenjeno soboto zalivalo dobršen del Slovenije, so deževni oblaki le obšli Sežano in nam tako omogočili uspešno izpeljati naš dogodek.

Že kmalu po sončevem zenitu so v skatepark začeli prihajati skejterji iz domala vseh vogalov Slovenije. Pogrešali smo le goriško navezo, kakšnega Štajerca in Dolenjca več in pa vselej navzoče in glasne Italijane oziroma še bolj njihove spremljevalke. Počitniški čas je glede obiska očitno terjal svoj davek, a daleč od tega, da bi to kakorkoli vplivalo na prešerno vzdušje v sežanskem parku.

Svoje vrline so najprej prikazali borci v kategoriji do vključno 16 let, tokrat le štirje. Ostali mladi rolkarji so kljub pregovarjanju, da za borih 5 evrov prijavnine dobijo še pašto, pijačo in tudi kakšno nagrado, podlegli svoji sramežljivosti in dogajanje raje opazovali s strani. V tej skupini se je najbolje odrezal Filip Krec z Raven na Koroškem, ki je z raznimi flip kombinacijami in privlačnim stilom suvereno krmaril po parku, drugi je bil domačin Kire Stoilov z dodelano vožnjo po vseh objektih parka, tretji prav tako domačin Tai Küssel z vidnim caballerialom čez hip piramide, na četrto mesto pa se je uvrstil Jernej Slavič iz Ljubljane in pokazal, da mu flat raili niso tuji.

V kategoriji nad 16 let se je s komolci pod rebra suvalo trinajst skejterjev s pestro paleto različnih stilov. Zoran Pračuk je pokazal nekaj tehničnih manevrov in požel navdušenje s 540 flipom na euro gap, Uroš Kovač je po daljši odsotnosti zaradi poškodbe kolena dal vedeti, da mu razni smith grindi na quarterju ne delajo težav, Jakob Kobal je uspešno krmaril s 360 flipi na piramidi, Jure Škerjanc je kot vedno navdušil s kombinacijo hitrega, visokega in tehničnega skejtanja, Nejc Franetič – Deso je na quarterju nametal razne nose in tail tape, stalle in millerflipe, Robert Kos skejta boljše, kot se sprva zdi, kar je med drugim tudi pokazal z ollijem čez piramido na 5-0 navzdol po ledgu, Robert Perko ima med drugim odličen fs flip na banku, Timotej Lampe zgreši 360 flip in caballerial čez piramido le takrat, ko si on sam to želi, Tomaž Šantl še vedno najde vse kotičke, ki jih drugi spregledajo, in z melonom preleti piramido na flat, Dean Gostimirovič lovi Burnquista z izletavanjem iz quarterja in ima še vedno najbolj kontroliran bs 180 v Sloveniji, Drago Savatič je z Gorenjske pripeljal zanimiv nabor flip in grind trikov, Jure Perko je v ospredje postavil pop-shuvit z in brez tail graba čez piramido, Mitja Kjuder  pa je v finalu s tekočo vožnjo, 360 flip čez piramido in razni flip manevri na banku, pokazal, da najbrž kdaj tudi prespi v domačem skateparku. Med prostim skejtanjem je presenetil tudi Gregor Skok s fs invertom na quarterju, po mnenju mnogih najzahtevnejšo stojo oziroma handplantom. Sodniki so odločili, da jih je najbolj navdušil Timotej Lampe, drugo mesto je zasedel Dean Gostimirovič, na tretje pa se je uvrstil Mitja Kjuder.

Po končanem tekmovanju smo tekmovalce seveda pogostili s tradicionalno pašto, prav vsakemu pod roko stisnili nagrado ali dve in se z zavedanjem, da smo pršute uspešno spravili pod streho, odpravili na bližnji koncert v okviru festivala Mladifest.

Pršute smo šestič ravno prav posolili člani ekip ŠD Deskar, MC Podlaga in Kluba študentov Sežana, nagrade sta priskrbela Obsešen in Etnies, s pijačo sta nas založila Zavod ŠTIP Sežana in Cockta, za privlačno propagandno sporočilo pa je zopet poskrbel Lele. Hvala za obisk, podporo in pomoč!

Tekst: Gorazd Lah
Video: Nik Čebulec

 

Comments are closed.