TEHNIKALIJE: Popoln skate komplet no.2
April 26, 2016   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, PRODUKTI, Novice   //   No Comment

Ponovno je torek in ponovno je čas, da pogledamo v našo rubriko Tehnikalije, kjer vam tokrat predstavljamo oziroma svetujemo skate komplet po kosih, ki bi bil primeren za tiste, ki ste malenkost manj tehnični, ki bolj uživate v vožnji sami in se mogoče kdaj pa kdaj zapeljete tudi po takšnih ali drugačnih klancih, krivinah v parku ali pa ga enostavno carvate po praznih parkiriščih.

– Ker vam radi postrežemo s svežino, vam bomo tokrat ponudili tole 8,5 inčno desko Alien Workshop. Konkavnost ji ne dela težav, niti širina in niti dolžina, ki bo idealna prav za vse zgoraj opisane skejterje.
– Cel svet fura Shake Junt grip v vseh možnih barvnih kombinacijah. Sedaj ga lahko tudi ti. Za t.i. popoln komplet smo tokrat izbrali klasično črnega z rdečim fontom.
– Vemo, da so Independent podvozja enostavno najboljša in da firma deluje že debelih 40 let. Pri takšnem proizvajalcu pač ne moraš udarit mimo in tokratnjemu kompletu paše tole podvozje stage 11 s širino 149. Dostikrat slišimo, da so tovrstna podvozja pretežka. No, ta pač ne bo, saj ima ta model tanjšo osnovno ploščo (t.i. base plate), prevrtan vijak kingpin in prevrtano tudi os po svoji celotni dolžini. Nič lažjega!
– V tokratnji izbor smo vključili zeleno-rumen komplet osmih vijakov Shake Junt na imbus ključ, ki je (seveda) vključen v komplet. Dolžina je 1 inč, sam pa si jih porazdeliš po deski kakor ti najbolj ustreza in si s tem označiš sprednji oz. zadnji del skejta.
– Ležaji naslednje generacije, ležaji od skejterjev za skejterje so Bronson Speed CO. Izbrali smo tahitro različico G3. Njena tehnologija je nič drugega kot izboljšava prav vseh materialov, ki sestavljajo komplet osmih krogljičnih ležajev in nič čudnega, da nanj prisega toliko zvenečih imen iz sveta skejtanja. V kompletu so priloženi tudi štirje spacerji oziroma distančniki, da bo skejt tekel še bolj gladko in hitreje.
– Ker vam bomo v naslednji točki ponudili malo večja kolesa, je več kot topel nasvet komplet takoimenovanih shock padov Independent, ki bodo vaša podvozja dvignili za 1/4 inče in vam s tem preprečil morebitne padce ob stiku koles z desko.
– Optimalna velikost kolesc je pri takšnem jagodnem izboru 56 milimetrov. Bones so poskrbeli za skatepark formulo njihovega najboljšega uretana s trdoto 84B. Njihova površina je gladka in praktično nemogoča, da pride do prehitre obrabe kolesa oziroma uničenje njihove prvotne oblike.

Pripravljeni smo za sešen – komponente sestaviš, ob tem uživaš, ker si sestavljaš idealen setup in samo še gas!

Vse to v Obsešnovih shopih in v spletni trgovini:
http://www.obsession.si

Comments are closed.