SQUARE – No place like home
December 12, 2009   //   By:   //   Video recenzije   //   No Comment

Evropa se na vse možne načine približuje velesili ameriški kar zadeva skateboardinga. Da proji, bivajoči čez ocean, hodijo v evropska mesta in uničujejo vse možne skate spote, je že dolgo znano dejstvo. A poleg tega je dobro znano tudi to (in po drugi strani tudi logično), da evropejci odkrivajo spote za spoti in na njih nametavajo še boljše trike kot Američani.
Prav to je vidmo v Square videu, ki je že kar daleč od tega, da je nov, ima naslov lepo, ki je tesno povezan s tem, kar »zgodba« pravi. Nikjer ni lepše kot doma.
Jesus Fernandez, William Phan, Steffie Weiss, Baptiste Myzor, Daniel Lebron, Thibaud Fradin, Stefan Bircher in Henning Braaten so le kaplja imen v morju, ki nakazujejo svoje nožne sposobnosti. Kot sem že prej omenil, je nivo skateboaringa z vsakim videom boljši, zato tudi taka konkurenca. Kar pa zadeva zgradbe, bi lahko rekel, da je za nameček predolg, vmesni skiti so na momente dolgočasni, še vedno pa velja dejstvo, da je to skate video in da je skateboarding hud ko prasica. Prevladujejo španski spoti, William Phan ni resen (to morš videt v živo…), v friends montaži pa z backside 360 ne moreš zgrešit Appleyarda. No, da se vrnem nazaj na sestavo videa. Pravzaprav je filmčič deljen na španske rajderje, pa na francozke. In nemške. V friends partu se vse skupej pomeša, tako da ti spet ni nič jasno. Skratka nikar se ne obremenjujte s tem, zato bom še enkrat (tokrat zadnjič) povedal golo dejstvo, da se v skate videu gleda skateboarding. V tem videu ga je veliko zato samo tišina in enjoy.

noplace

Comments are closed.