Rok Simsic RIP
November 30, 2020   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Novice, Bike   //   No Comment

Nimamo prav kaj dodati drugega kot kopirati izredno lep Mikijev zapis:

“Spomnim se, ko si prihajal v nekdanji koprski skate park, skate park, ki je takrat bil eden najboljših in največjih daleč naokoli, pa si raje fural ograje ob robu košarkarskih in nogometnih igrišč. In pofural si jih neverjetno dobro, kot jih ni znal nihče drugi.Spomnim se, ko si sredi poletja fural v bulerjih in najbolj zjahanim bajkom, kar jih je svet videl. A fural si najbolj nepredstavljive trike in kombinacije. Take, na katere mi, navadni smrtniki, še dandanes ne znamo niti pomislit. Tvoji manual comboti so bili svetlobna leta pred vsemi.
Spomnim se, ko sem v nekdanjem goriškem skate parku z odprtimi usti prisostvoval tvojemu fakie crankflip barspinu, seveda sfuranem v liniji, kot se zate spodobi. Nisem vedel, da je to fizično mogoče. Očitno pa je, zate.
Spomnim se prežuranih noči po sessionih, na Metelkovi, v Rogu, v Kopru, v Prekmurju.
Za vedno se te bom spominjal kot najbolj pristnega človeka, ki je zares živel in izžareval D.I.Y. etiko, punk in BMX, vedno z nasmehom na obrazu in nadčloveško močjo.
Danes sem fural zate.
V imenu vseh članov Športnega društva Obala riders izrekam iskreno sožalje vsem bližnjim.
Slovenska BMX scena je izgubila, po mojem in po mnenju marsikoga drugega, najboljšega riderja, ki ga je kadarkoli imela, nedvomno pa velikega, velikega človeka. Rok, hvala za vse.”

Rok Simšič za vedno – PUNKS FOREVER!
– Miki

Comments are closed.