REPORTAŽA: Zategn lajno skejtsešn
June 16, 2014   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Pod organizacijo Jana Petkoviča in njegove zrelaksirane ekipe smo se tokrat družili drugič. In če smo se lani prvič družili v Luciji z družbo dežja in vseeno stvar pripeljali do konca, je letos pač moglo bit enako, a tokrat v njim domačem Zagorju, kjer je mesto združilo skejtanje s še preostalimi aktivnostmi pod skupnim imenom “Pozdravimo poletje”.

Ako niste seznanjeni, naj vas seznanimo mi, da je skejterjem domača občina namenila kar lepo količino denarja, da so na tamkajšnjem igrišču zrastli trije popolni objekti (ledge, kombiniran ledge in flatrail) na žal še kar mali površini, a stvar je vseeno več kot samo odlična, cilj sproščenega tekmovanja pa je bil, da posameznik stisne 3 trike po želji – lahko si 3x podričal taisti objekt, lahko si jih povezal, skratka videli smo paleto zanimivih kombinacij izpod nog 25ih tekmovalcev vseh starosti, ki smo vozili v grupah po 3, na voljo pa je bilo 5 minut časa in dodatni zadnji poizkus. Pravkar omenjena cifra 25 je podala šesterico najboljših, iz katerega sta se sestavili še grupi po 3 in končna finalna trojka.

Zadeva se je vlekla praktično skozi cel dan, ker je vmes itak moglo teren deževje poscat, med čakanjem na suha tla se je pojedlo pico, spilo pivo ali koktejl, vrglo žogo ali dve na koš, etc, obenem pa so še ljubljanski street punkerji G.U.B. (Gužva u bajt), ki jih poznamo iz vsaj dveh domačih skate videov, užgali svoj glasbeni repertoar in pospremili finale, kjer sem sam (Fogy) zasedel tretje mesto z verjetno slabšo linijo kot v polfinalu in kvalifikacijah, prvo mesto pa sta si razdelila Timotej Lampe Ignjić (crooked grind na višji del kombiniranega ledga, kickflip backside tailslide na manjši ledge in bigspin frontside boardslide to fakie na flatrail) in pa domači as Jan Podlogar, ki je stisnil 3 zaporednje trike na taisti objekt in sicer halfcab noseslide 270 out, frontside tailslide frontside shove-it out in switch frontside tailslide frontside bigspin out.

Na sodniških stolčkih sta sedela Luka Kolenc in Robert Dragan, za mikrofon, ki ga večji del dogodka ni bilo je poprijel Jan Petkovič, ki je bil zadolžen tudi za podelitev nagrad najboljši trojki v času, ko se je začelo temnit in takrat so domačini vseh subkultur obkrožili prizorišče, domači death thrasherji Terminal Disease so odigrali tasvoje in v tem ritmu se je večer zavlekel v noč.

 

Slike sta prispevala Matej Počervina in Goran Skok, slika finalne trojke pa je prišla s strani Petkotovega mobilca.

Comments are closed.