REPORTAŽA – V Pršutih Je Pop 2016
May 30, 2016   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Gorazd Lah, profesor, skejter, dolgoletni podpornik magazina Pendrek in lokalni heroj mesta Sežana je tisti, ki že leta skrbi za skate sceno v tistih logih in tudi letos je s pomočniki ŠD Deskar, MC Podlaga in Kluba študentov Sežana organiziral skate dogodek V Pršutih Je Pop. Zdaj lahko govorimo že o tradiciji, saj so se t.i. Pršuti izvedli že osmo leto zapored na taisti lokaciji, torej na ploščadi, kjer so se že pred leti zasidrali kvoterpajp, mini piramida, velika piramida s hipom, polejam, flatrejlčki, box, 2 mini banka, en večji bank ter miniramp v ozadju.

In če nas vsako leto v mesecih, ko se v Sloveniji dogajajo organizirane skate prireditve, zamori dež, je tokrat pripekalo. In je pripekalo na hard in je bilo premalo senc, a to ni motilo nikogar. Tekmovalcev v kategoriji seniorjev je bilo največ do sedaj – številka 19 je prav visoka, če pomislimo na podatek, da se je na isti dan, torej na soboto, 28. maja, organizirano skejtalo tudi v Kamniku in v Celju in neorganizirano po vseh ostalih mestih po državi. Med mlajšimi, kjer je imel najmlajši mojsterček le 9 let (spoštovanje!), je bilo videt, da mladina skejta z užitkom, da so na pravi poti, da iz majhnega zraste veliko in predvsem to, da skejtanje nikakor ne postane preveč resna stvar. In če smo tastarejši zasedli sodniške stolčke in ocenjevali podmladek (v sodniških vrstah smo bili Aljaž Jerman, Tibor Rep in Marko “Fogy” Žumer), pa so se potem vloge zamenjale – mladci so bili ocenjevalci vožnje seniorjev. Minutne vožnje posameznikov so kmalu postale dvominutne s podaljški, prve vožnje so bile praktično pri vsakemu posamezniku boljše kot tadruge in cifra se je kmalu skrčila na finalno šesterico.
Telesa so bila vidno utrujena, sveže prebarvan skatepark je marsikomu povzročal nemalo težav pri na pamet naučenih trikih, a finalna dva jam sessiona s tremi skejterji naenkrat sta požela nemalo vzklikov. In sem sam (Fogy) stisnil par konsistentnih fliparij in stopil na tretjo stopničko… in je Ali Jusović nakazal svoje Evel Knievel kolobocije in ob vseh vzklikih množice zasedel drugo mesto…in je Miha Vogrinčič poflipal, pomanualiziral in poslajdal vse kar je stopilo pred njega in z zadnjim nollie bigspin heelflipom čez piramido zabil v krsto še zadnji žebelj in zasluženo pristal na prvem mestu.
Med mladci je pričakovano slavil domači mali as Tai Küssel pred drugouvrščenim Davidom Rešeto in tretjim Dardanom Bytyqijem.
Obsešen je v sodelovanju z Etniesom lepo nagradil prav vse (!), ki so se prijavili na to tekmovanje, ki je vsako leto boljše in se odvija v še bolj sproščenem in prijateljskem duhu, domača pašta je poskrbela, da nihče ni ostal lačen, Cockta pa je tako kot že od nekdaj odžejala tako mlado kot tudi staro.
Po ceremoniji se je stvar za ene zaključila tu, za druge tam, tretji, ki so bili v večini, pa so se odpravili na praznovanje okrogle obletnice kluba MKNŽ v bližnji Ilirski Bistrici.
Se vidimo prihodnje leto ob izvedbi že devetih Pršutov!

Za nas in vas sem odrolkal in odpisal Marko “Fogy” Žumer, za foto objektivom je stal Blaž Turk, slej ko prej pa se vam bomo oglasili tudi z video editom, ki je v pripravi…

Comments are closed.