REPORTAŽA: Urban Projekt 2016 (BMX)
September 6, 2016   //   By:   //   Vsebine, Domače novice, Reportaže, Novice, Bike   //   No Comment

Zaključek Urbanega Projekta z BMX contestom ali Kako je David potočil solzico

Nedelja. Zadnji dan dogajanja Urbanega Projekta. V zgodnjem popoldnevu še nažiga peklenska vročina, BMX rajderji pa že nabijajo bolne trike in linije. Zbralo se jih je 44 vseh starosti in različnih narodnosti. DJ Pips je skrbel za podlago s svojo selekcijo OG hip hop ritmov. Za mešalko mu je z mikrofonom v roki družbo delal Miki. Tip napove štiri skupine in kvalifikacije se začnejo.
Da se rajderji ne bi preveč šparali, se je delil keš za banger trike. Vsaki skupini je pripadalo 50 evrčkov. Poplačani triki so bili na takem nivoju da smo v finalu pričakovali samo ponovitve odfuranih trikov. Kvalifikacije končajo v znamenju MVP-ja Paola Vončine. Človek je sfural svoj prvi barspin tik pred sodnikovim žvižgom. Gorica je doživela razcvet. Narod je izgubil glasilke. Gruja se je jokal. Baje, je to bilo prvič v življenju, še ob lastnem rojstvu ni potočil solze.
Po zaključenih kvalifikacijah smo podelili nagrade najmlajšim., ki so pogumno švigali med mnogo starejšimi in dokazali, da se za prihodnost lokalne bmx scene ni bati.

V finale je prišlo 10 najjačih, za katere so glasovali rajderji sami. Začetek finala. Italijani so dali v peto prestavo, Slovenci avtomatik. Sploh se ni vedlo kdo je domačin. Večinoma smo bili deležni street vložkov, med njimi: nollie 360 čez quarter na flat, 180 barspin to full cab barspin v quarter, uprail tireride nollie barspin to manual to smith 180, nose manual 180 bar, nose manual 360, uprail double peg tailwhip out, uprail double peg hard 360, uprail double peg hard 180 bar, uprail crankarm to barspin, switch uprail double peg switch hard 360,… preveč bolanije na kupu. Kaj je šele naredilo sodniški trojki Ludovicu, Luki Catu in Cvijotu?! Na koncu si je za mišji uhelj prvo mesto izboril Matteo Vitali iz Milana, njegov someščan Luca Nosella je bil tretji. Da se ne bi skregala, se je med njiju prebil Beniamin Crismariu iz Pordenona in zaokrožil italijansko prevlado.

Vodilna trojica je zaslužila nekaj bankovcev, ostali rajderji, vse do osmega mesta, pa so bili deležni praktičnih nagrad. Vreme je ravno še ugodilo podelitvi, nato pa je dež razpodil vse prisotne, opral beton, spomine pa ne. Vidimo naslednjič.

Razpored finalistov po mestih:
1. Matteo Vitali
2. Beniamin Crismariu
3. Luca Nosella
4. Borja Bovcan
5. Rok Simšič
6. Matej Žan
7. David Grujič
8. Max Bruchi
9. Samuele Barera
10. Mak Cattelani

TXT: Vaš OBC
FOTO: Klemen Humar

P.S.: Aljo, medaljo!!!

Comments are closed.