REPORTAŽA: UD 2015 – sreda
August 15, 2015   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Kako malo je potrebno, da je skejterska banda srečna, je še enkrat več dokazalo druženje na tisto lepo sredo, 12. avgusta pred ljubljansko Tobačno, ki je gostila teden dni trajajoč festival UD oziroma Urbano dejanje. Na omenjen dan je bil namreč na sporedu program za nas – skejterje. Na prizorišču pred vhodom v klub ZOO je na hitro zrastel pravi domači skate sejem, kjer so razstavljalci (Embisi, Relax Crew, Murksli, Matej Malenšek s svojo izdelovalnico v razvoju, Logsaw Meat, Urban Roof, Fingerbear in UAUU) pokazali kdo so, kaj so in s čim se ukvarjajo, medtem, ko je asfaltirana podlaga obogatela za manual/ledge, polejam in manual/ledge z naklonom.

Sproščenemu druženju je sledil še bolj sproščen kompetišen v obliki Lord of the Lines, katerega je povezoval the-one-and-only Klemen Bučan, petnajsterica oziroma štirinajsterica kompetitorjev pa je neustavljivo sestavljala linije treh trikov. In ker mnogokrat pride do sodniških napak, smo bili tekmovalci tokrat tudi sodniki in nekako prišli do šesterice (Anže Lemovec, Jan Petkovič, Timotej Lampe Ignjić, Marko “Fogy” Žumer, Milan Stupar in Tadej Skrbiš), ki je imela na voljo še tistih zadnjih 15 minut, da iztisne iz sebe še zadnje atome moči in vrže najboljši lajn.

In tu se je zopet pokazala tista stvar, ki se ji reče kultura – vsem je bilo vseeno kdo je zmagovalec, kdo poraženec. Skejtali smo, imeli smo se fino in to je na koncu tisto, kar šteje največ. Prej omenjeni razstavljalci so se izprsili in med finalno šestko podelili materialne dobrote, vseeno pa je bilo nekako treba le-te porazdelit. Jan Petkovič je po ocenah marsikoga stisnil najboljšo linijo s fakie fajvojem, ki mu je dodal še halfcab out v beksajd rotacijo, nadaljeval s polejamom in zaključil s super ušpičenim feeblom na gor. Zmagovalna linija? Kaj pa od Timija? Tedija? Mogoče Fogyjeva ali pa Lejmerjeva? Milanova? Jebiga, vsi smo zmagali in tako je prav!

Večer smo nadaljevali ob hrani, drinku, koncertu ska benda Sell Out, se gužvali med žganjem neustavljive četvorke po imenu Elvis Jackson in se po polnoči premaknili še v ZOO na rajanje še ene četverke, tokrat z DJ ekipo Everything Goes. Do jutra…

Za slike je poskrbela Polona Kumelj, njeno celotno galerijo pa si lahko ogledate na spodnji povezavi:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1161199267231008.1073741833.1127364633947805&type=3

Comments are closed.