REPORTAŽA: Shajba BMX Jam 2015
October 12, 2015   //   By:   //   Vsebine, Domače novice, Novice, Bike   //   No Comment

Pravijo, da se po jutru dan pozna. Bo že držalo, če pravijo, ampak mi smo pred jutrom imeli pred seboj še večer in z njim noč prej – torej štart vikend paketa v obliki BMX druženja v Murski Soboti je bil na sporedu že v petek (9. oktober 2015), ko je galerija bivše Semenarne ob kapljici rujnega gostila fotografsko razstavo (razstavljalci: Magister, Reya in Janža), kaj kmalu pa se je družba premaknila v bližnji MIKK klub, kjer so nam v živo zahiphopali Sunny Sun v duetu z Muratom ter gostje večera Dječaci iz sosednje Hrvaške. O detajlih ne bomo razpravljali danes, lahko pa posameznike, ki so se udeležili norije, povprašate o tem ali onem in upate na kaj več kot “Ne spomnim se…”.

Težko sobotno jutro smo premagali z organiziranim brunchem (oziroma poznim zajtrkom) in čas je bil, da se ekipa zbere v skate parku. Vreme je bilo naravnost obupno, zavidljiva cifra ljudi, odetih v zimska oblačila pa je s svojo pozitivno energijo še enkrat več pokazala, da lahko tovrstna druženja zmoti le še višja sila.
Napočil je čas za tradicionalni Shajba BMX Jam, ki je BMX event z najdaljšo zgodovino na domačih tleh in je bil tokrat izveden že osmič zapored. Je plod ideje in realizacije entuziastične organizacije BMX rajderjev, ki združi vse vrline v en sam žur v obliki sproščenega sešna z jam formatom, kjer tekom dneva potekajo različni challengi, ob katerih se zabavajo tako vozači kot tudi gledalci, ki so bili tokrat dodobra premraženi.
Dogajanje je žal skrajšal napovedan dež, a vseeno se je videlo veliko akcije izpod pedal spodaj našetih mojstrov:
– Iron balls: Matt Waldner (Caveman drop iz transformatorske postaje v quarter)

– Best flat rail: Jaka Miklavčič (railride to barspin)

– Best fail: Dario Lenz (Cel dan krešev, nekaj neuspelih poskusov barspin to 50-50 na railu)

– Foot down: Mario Markotič (zmagal 3 od 4 battlov)

– Young gun: Jakob (mladi lokalni up, ki je laskavi naslov najmlajšega rajderja osvojil že drugo zaporedno leto)

Nikakor ne gremo mimo brez omembe impresivnih rajderjev po selektorjih:

– Box jump: Andrej Mikelj, Miha Fištravec, Rok Langus (trije visokoleteči stajlerji)

– Flat rail: Daniel Juritsch (verjetno najboljši flat rail rajder, ki pa je moral prepustiti zmago Miklavčiču), Žan Juhart (tehnični flat rail triki), Matej Žan, Chris Tatschl, Nico Voith, Dario Lenz

Tudi starih znancev Shajba jamov ne bomo pozabili omenit, ki so se ga udeležili tudi letos:

– Mario Markotič, Luka Kovič, Punks, Miha Glavič, Chris Tatschl, Timi Gjergjek

Po razglasitvah najboljših so se podelile nagrade s strani sponzorjev, ki so s tem omogočili še en super event in se jim na tem mestu tudi zahvaljujemo za support (Monster Energy, Evolution BMX, Kult, Obsešen, Zavarovalnica Triglav, Ziggi, Mik2, Mestna občina Murska Sobota, Klub prekmurskih študentov in drugi) in se odločilo, da se dogajanje nadaljuje v mesecu novembru in sicer v ljubljanskem skateparku ROG. O detajlih vas bomo obvestili, za sam finiš pa se bomo zahvalili še burger mojstru, ki je ob skateparku skrbel, da ni nihče ostal lačen, še en velik hvala pa gre tudi Shajbini legend Andreju Mataju. V kratkem pričakujte še videoedit, do takrat pa lahko uživate ob čekiranju fotografij izpod objektiva Klemna Humarja.

(Za tekst je ob pomoči Mihe Glaviča poskrbel Marko “Fogy” Žumer)

 

Comments are closed.