REPORTAŽA: Relax Sick Line kontest v Luciji
November 24, 2013   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Nemogoče je mogoče. Pravijo. In ta nemogoče je na soboto, 23. novembra 2013 le uspel.

Šlo je namreč za organizirano skejtanje v betonskem skateparku v obmorski Luciji, ki bi moral biti že na začetku meseca novembra. In kot je že znano dejstvo, je novembra vreme pač novembrsko in otežuje skejtanje na prostem.
Pa recimo, da je bilo tudi tokrat tako, a nekaj upanja je ostajalo in ostalo vse do zadnjih kilometrov poti do cilja, cilj pa (ne)pričakovano moker, a primorska klapa, ki je združila mlado in zelo mlado, je izvedla plan B – premik v garažo, kamor so se prinesli flat raili in prenosni wallie/bank.
Triki, linije, pač sešen v prijetnem okolju, a upanje je bilo tisto, ki je umrlo zadnje.
Senior primorskih skejterjev Luka Mahne se ni pustil motit, bližnja restavracija je posodila sušilo za tla, reflektorji so se prižgali, zbrana ekipa obeh spolov in vseh starosti pa je poprijela za kartone in vse, kar bi pomagalo pri sušenju tal. Ob pomoči vetra so se tla kaj hitro posušila in park je postal skejtabilen.
Ideja Relax Crewja, ki je bil pravzaprav povod za druženje, je bila v kolaboraciji z Luco Bartoletom odpeljat, ocenit in nagradit naj linijo treh trikov. A vreme je ponovno ogrožalo in delno tudi ogrozilo, a linije so se le izpeljale kljub delno vlažni podlagi, ki pa je, roko na srce, marsikomu otežila delo.
Med mladiči je sodniško vrsto, kjer je ob pomoči Matjaža Bedenika poveljeval Luka Kolenc, najbolj navdušil Kristjan Lampe iz Ankarana, med starejšimi pa je s kombinacijo nollie heelflip (bank), switch frontside 180 manual (manual pad) in pop shove-it tailgrab čez stranski bank/kicker zmagal lokalni junak Adam Tidd.
Nekje vmes, ko je dež ponovno pokazal svojo premoč, je padla ideja o izvedbi prvega longest powerslide tekmovanja. Stvar je lahko sila nevarna, a med drugim tudi zabavna. Kolesca so ostala nepoškodovana, z desetimi 90 stopinjskimi poslajdanimi metri je zmagal Marko “Fogy” Žumer iz Ljubljane.

Odličnemu druženju so skejterjem pomagali sendviči, ohlajena hmeljeva in sladka pijača, sadje, deske + cvetje za nagrado in malo morje smeha 18-članske posadke, ki je bila prisotna od prvih pa vse do zadnjih minut na omenjen dan in opisanem dogodku.

Odlično!

Comments are closed.