REPORTAŽA: Obsešen Vikend Sešen 2017
April 4, 2017   //   By:   //   Vsebine, Domače novice, Reportaže, Snowboard, Novice   //   No Comment

V peto gre rado pravijo… in peti Obsešen Vikend Sešen je v mnogih pogledih “posekal”, vse prejšnje. Sonce, sneg, slush in perfektno pošejpan Snowpark Vogel so poskrbeli, da se je na lep sobotni dan okoli poldneva v parku naredila prava gneča (v najboljšem smislu seveda).

Najprej so se v stilu Jam sešna udarili rookiji do 15 let in dekleta. Že po 10 minutah je bilo jasno, da oznaka “rookiji” absolutno odpade, saj so se nametavali triki, ki so nam od časa do časa vzeli sapo. Iz srednjega box-a je padlo toliko front- in backflipov, da morali sodniki pošteno zavihati rokave, ko so morali izbrati najbolje odfuranega. Tudi na obeh railih (flat tuba to down rail combo & waterfall rail) so najmlajši pokazali, kako se stvarem streže leta 2017.

Največji aplavz in največ sodniških točk je požel Jan Vogrin, ko je na waterfallu navrgel suveren back blunt – 270 out. Jan se je na koncu veselil tudi zmage, ki mu je prinesla enoletni Obsešen sponsorship. Na drugem mestu med najmlajšimi se mu je pridružil Ožbe Kuhar, tretjo stopničko pa je zasedel Anej Herzenjak.

Med dekleti je največ pokazala Urška Pribošič, sledila ji je mlada Tinkara Valcl, tretja pa je bila Nina Harc.

Dobro uro in en reshape po začetku dogajanja je napočil čas za obračun v open kategoriji. Triki so padali kot za stavo in sodniške razpredelnice so bile kaj kmalu polne vseh mogočih težko razumljivih besednih zvez. V open kategoriji je veljalo tudi neuradno in nepisano pravilo, da vsak slabo pofuran trik pridela 0,5 € dolga. Koliko denarja se je nabralo iz naslova “zeechanja”, še ni jasno. Največ je na koncu pokazal Nejc Ferjan, sledila sta mu Rok Podgorelec in Jani Thaler.

Največjo poslastico dneva pa je ponudil best trick contest. Kaj vse se je odfuralo v 45 minutah ne bomo, niti ne bi znali našteti. Absolutni zmagovalec je postal Nejc Pucko, ki je iz srednjega boxa navrgel double front flip, na railu pa je s 270 transferjem iz tube na down rail + 270 out najboljši trik navrgel Denis Gorjanc.

Tako nekako je izpadel V. Obsešen Vikend Sešen v pisani besedi. Hvala ekipi Snowparka Vogel za vrhunski setup, hvala Cockti za osvežitev, hvala Monster Energy in hvala Zavarovalnici Triglav za podporo.

P.S. – Ker bo na uradni video potrebno še malce počakati, si tačas poglej spodnjo galerijo, za katero sta poskrbela Klemen Humar (galerija 1) in EKO (galerija 2).

Comments are closed.