REPORTAŽA: OBSEŠEN VIKEND SEŠEN 2014 (Vogel, 1-2. marec 2014)
March 4, 2014   //   By:   //   Vsebine, Domače novice, Snowboard   //   No Comment

Vsak, ki se je pretekli konec tedna mudil kje v bohinjskem visokogorju, bi znal potrditi, da je bil minuli vikend vse prej kot običajen.  Razlogov ne gre iskati v vremenu, saj je bilo le to (za letošnjo zimo) popolnoma običajno – slabo. Razlogov ne gre iskati niti v precej čudno oblečenih posameznikih, ki so v skladu s slovenskim ljudskim izročilom optimistično preganjali dobre 3 metre snega, kolikor jih Vogel trenutno premore. Pravi razlog gre iskati v rahlo meglenem Parku Vogel, kjer se je odvijal drugi Obsešen Vikend Sešen!

Z izjemo sonca ni manjkalo prav nič – obračali so se triki, čevapi in toasti. Rajderke in rajderji so se v treh kategorijah udarili na treh objektih, na vsakem pa so v 20 minutah morali pofurati čim boljši trik.

Med bejbami je z veliko mero styla in suvereno pofuranimi vsemi objekti prevladala Nina Harc, pogumno pa sta ji sledili Martina Miklavčič in Nika Leskovšek.

Pravi trikovski battle pa se je razvnel v kategoriji ne sponzoriranih rajderjev – 20 minut sešna je bi lahko primerjali z neprekinjenim rafalom tehničnih ”bangerjev”, ki so padali kot za stavo: Swich fs-board na downrailu Jaka Valanta, Swich back-lip Roka Podgorelca  na istem railu, Gap to fs-boardslide Grega Rihteršiča na tube-kombinaciji, če omenimo samo nekatere izmed mnogih.

Prvo nagrado v obliki enoletnega sponzorstva s strani DC-ja si je prijibbal Jaka Valant, za njim pa sta na 2. in 3. mesto prifurala Jani Taler in Jurij Lukan.

Sledila je še odločitev o vrstnem redu med sponzoriranimi rajderji. Najboljšo učno uro jibbanja je pripravil Matic Zavodnik, 2. mesto pa sta si po enakovrednem seštevku odfuranega razdelila Luka Podlogar in Luka Krajnik. Zahtevnost trikov, ki se je začela stopnjevati med ne sponzoriranimi, je med sponzoriranimi samo še naraščala in vrhunec dosegla, ko se je dogajanje prestavilo na double-kink rail  za ”best trick” dneva. 30-minutna salva visoko hitrostnega ”gap-anja” na spodnjo tretjino raila se je najbolj obrestovala Maticu Zavodniku, ki je vrh zasedel tudi v tej kategoriji.

Ko so bile nagrade tudi uradno podeljene so sledili čevapi, po čevapih pa zaslužen kratek počitek. Večerno dogajanje v baru Čuk   zahteva povsem svojo televizijsko serijo, a ker se je dogajalo kar precej nad 1000 metri, vam lahko po starem planinskem kodeksu zagotovimo, da se ni dogajalo nič grešnega!

 

Čas je, da podelimo respect:

·      Rajderjem in rajderkam (da so prišli in vztrajali kljub slabemu vremenu).

·     Zavarovalnici Triglav (ki je dogodek omogočila)

·      Cockti (ki tekom sešna je uspešno preganjala žejo).

·      Ekipi Parka Vogel; Alešu Zupanu, Maticu Bezjaku, Juretu Pavlihi in ostalim (za hudo pošejpan setup seveda)

·      Dj ekipi: Cookie, Freeverse, Sunneh (ki je skrbela za priporočene vrednosti decibelov podnevi in ponoči).

·      Toasterju (ki je pekel tople sendviče, kljub neprestanemu zasipanju s snegom).

Comments are closed.