REPORTAŽA: Obsešen Cankar Sešen/Holy Stokes!
June 6, 2016   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Vedno tisti strah in trepet, ko pride do dneva organiziranega skate sessiona… A bo vreme? Če ne bo, kaj bomo? In je prišel petek, 3. junij 2016 z željo po skupnem skejtanju, da sfuramo splaniran sešen. Backup plan o menjavi lokacije je bil hitro pozabljen, ko so se oblaku umaknili in je sonce kurilo 300 na uro.

Štartali smo z best line disciplino, kjer so triki padali čez 3 + 6 šteng kot po tekočem traku. In so padali tudi na gor (!) in so blesteli Žan Hameršak, Tadej Skrbiš, Nik Pušnik, Jakob Vilhar in je zmagovalnih 50 eurov za nollie backside heelflip čez 3 in switch heelflipom čez 6 dobil Timotej Lampe Ignjić. V nadaljevanju je sledil highest ollie, ki se ga je udeležil tudi Igor Kragelj, ki še vedno drži rekord s preskočenimi 94 centimetri iz leta 2001. Kar nekaj poskakovalcev nas je bilo že na debelih 80ih centimetrih, letvica se je neusmiljeno višala, noge so že bolele, favoriti so izpadali in izpadli in je z uspešno preskočenimi 90 centimetri ostal le še Žan Hameršak iz Rač (ja, le poguglej kje je to).

In ker je skateboarding prava zabava in fair play, smo za 90 centimetrov podelili 90 eurov, jih razdelili na 2x po 45 in ju razdelili med zmagovalca Žana in rekorderja Igorja. Ja, tale ollie bo treba preskočiti in doseči novo znamko…

Za finiš smo odigrali še nepozabni Game of SKATE, ki se ga je udeležilo 18 tehničarjev. Le te se je zložilo v devet parov po dva, kasnejšo deveterico na 3x po 3 in dobili smo 3 finaliste – Marko “Fogy” Žumer, Timotej Lampe Ignjić in Luka Bizjak in v tem zaporedju tudi izpadli. Bizi je pobasal petdesetaka, Volcom je vse tri obul v sveže natikače, ob načrtovani uri 19:30 (zamudili smo le 2 minuti!) pa se je karavana po polžje odvlekla do bližnjega Obsešna na Gregorčičevi. Piva ni manjkalo, niti Cockt in niti Monster Energyja, tahitri so se udobno namestili v ležalnike Zavarovalnice Triglav, preostalo pa po skejtersko na tla. Podelile so se nagrade tanajboljšim, za overall ripanje smo nagradili še Luko Božiča iz Slovenske Bistrice, ugasnili luči in se prepustili video užitkom ob ogledu novega Volcom full-length videa Holy Stokes!, ki je brutalen v vseh pogledih.

Večer je prešel v noč, o detajlih ne bi in ne bomo, ker je bilo skejtanja takrat bolj malo, je pa bil opisan dan še en pokazatelj več, da je skateboarding pri nas še kako živ!

Na še več tega!

Spisal sem za vas Marko “Fogy” Žumer, fotografije je prispeval Domen Dajčman, s strani Kristijana Stramiča pa kaj kmalu pričakujte video!

Comments are closed.