REPORTAŽA: Lord of the lines + bmx session v Kopru
August 30, 2016   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Domače novice, Reportaže, Novice, Bike   //   No Comment

24.8.2016 smo z majhno zamudo postavili objekte na Verdijevi ulici v Kopru. Postavitev se je razprostirala po celotni ulici, pri vhodu sedeža koprske občine je bil postavljen precej visok, bolj primeren za bajkerje kot skejterje, 5 metrov dolg box. Za njim je stal še krajši box, imeli smo tudi manual pad, absolutno pa smo s seboj prinesli še dobri stari flat rail, ki je edina zapuščina bivšega skateparka iz Bonifike.

Zbralo se je kar nekaj lokalnih rajderjev, na obisk je prišel celo en hrvaški in en estonski (!) BMX rajder, dobili pa smo tudi celjskega skejterja, tako da težko govorimo o zgolj lokalnem sešnu, hehe.

Je pa na mestu, da omenimo dvojni comeback, saj sta se na dogajanju pojavila legendi Goco in Bembič, ki je že vidno osivel.
Furalo se je na polno, brez postanka, padale so linije, komboti, mimoidoči so se ustavljali in nas občudovali, občinarji so vidno živčni zapuščali svoja delovna mesta, ob 19:30 uri pa smo sešen začeli ocenjevati. Dobro uro kasneje je že padel mrak, a akcija je tekla dalje vse do 21:30 ure, čemur je sledila podelitev nagrad.

Na 3. mesto se je zavihtel Luca Bartole, en izmed pionirjev obalne skate scene, ki ga kljub svojim letom še vedno ripa kot se zagre, drugo pozicijo je zasedel Aljaž Jerman, sicer tudi organizator in povod za omenjen dogodek, Nik Pušnik iz Celja pa se je s stilom in paketom trikov dvignil na zmagovalno stopničko, ne bomo pa pozabili na Davida Črnaca, najmanjšega in najmlajšega rajderja dneva, ki je jemal sapo. Pazite se ga!

Med bajkerji je najbolj raztural hrvaški prijatelj Kristjan Gergeta, ki se ni in ni ustavil in nehal presenečat. Zasluženo je pristal na prvem mestu, estonski bajker Kris, katerega priimka si nihče od nas ni zapomnil, je osvojil drugo mesto, lokalni rajder Matej Stanič pa je s svojimi komboti pristal na tretjem mestu.

Za dogodek in pomoč se zahvaljujemo Dok7 shopu za praktične nagrade, lokalnemu umetniku Vidu Batisti, ki je oblikoval zelo lep pokalček narejen iz odrabljenih skate desk ter lokalnemu BMXerju Jaki Miklavčiču za zabavne nagrade za BMXerje (kondomi, stickerji, posterji, dišeči obeski,..).
Bilo je super pa še kdaj bo!

Comments are closed.