REPORTAŽA: Kritikalno vertikalno Roofov skate contest
February 8, 2016   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Urban Roof je minulo soboto gostil skate contest, ki ga je zaradi nove preobleke in nekaj kritik poimenoval kritikalno vertikalno. Smo za odtenek pričakovali boljši obisk s strani tako tekmovalcev kot tudi gledalcev, ampak to nikakor ni predstavljalo prav nobene težave organizatorjem, ki so odpeljali in pripeljali event, ki je bil na sporedu 6.februarja tekočega leta 2016, do konca praktično na minuto natančno.

Medtem, ko je Sunny Sun ripal oldskul hiphop hite in Boby več kot uspešno povezoval dogodek sam, je sodniška trojka v postavi Dean Gostimirović, Miha Vogrinčič in Marko “Fogy” Žumer z budnimi očesi spremljala nekaj manj kot 20 prijavljenih tekomvalcev, razvrščene v kategorijo do 18 let in tiste, ki so vozili med seniorji nad 18. Iz vsake od kategorij je v finale napredovalo po 5 skejterjev in prav vsi so dali vedet vsem, da se da park še kako dobro poskejtat, če se le hoče. Med mladci je najbol navdušil mali hrvaški up Antonio Bagarić, ki bo, vse kaže na to, zrastel v odličnega skejterja. Na drugem mestu v taisti kategoriji je pristal Jaka Tomšič in na tretjem Kristijan Peklar, vsekakor pa je treba pohvalit tudi mlado Vando Stubelj, edino tekmovalko nežnejšega spola!

Vse prej kot lahko nalogo pa je imela sodniška trojka med ogledovanjem finala starejše peterice. Praktično vsak izmed tekmovalcev je imel vsaj en tak trik, ki je bil do-or-die. Pravo gladiatorstvo, a zmaga v takšni igri lahko pa le en sam in tako smo na prvo mesto postavili Jureta Škrjanca, ki se je pri triku dogpiss zapeljal tako visoko po zidu, da se je z roko dotaknil stropa in se potem v fakie stancu spustil do dna… Brez besed. Podobne vragolije je izvajal Robert Kos, ki se je drugega mesta in paketa šestih pivov razveselil bolj kot kdorkoli česarkoli drugega in s tem še dodatno pripomogel k že tako odličnemu vzdušju, na tretjo stopničko pa je stopil čudežni deček s Hrvaške Antonio Peković, ki je za finalni trik stisnil ollie iz police strmega benka direktno v krivino quarter-walla.

Norija.

Tako. Stvar je pod streho, vsi živi in zdravi, žal pa moramo omenit, da je v jam formatu dveh tekmovalcev naenkrat prišlo do neljubega trka Roberta Kosa in Timoteja Lampeta Ignjića. Timi, ki je veljal za prvega favorita, se je zaradi udarca v koleno žal moral sprijaznit s tem, da tokrat ne sodeluje v nadaljevanju, a čas bo zacelil tudi to rano. Sponzorji (najdeš jih na Facebook strani dogajanja samega: KLIK) so radodarno razdelili nagrade (materialne za mlajše in tudi denarne za starejše), padlo je par ekipnih fotografij, za marsikoga pa se je noč zavlekla do preutrujenega jutra. Pohvalno!

REZULTATI

KATEGORIJA NAD 18 LET:

  1. Jure Škerjanc
  2. Robert Kos
  3. Antonio Peković
  4. Tomaž Šantl
  5. Jure Perko

KATEGORIJA DO 18 LET:

  1. Antonio Bagarić
  2. Jaka Tomšič
  3. Kristjan Peklar
  4. Primož Pintarič
  5. Maks Dežnak

(ekstra priznanje: Vanda Stubelj)

Comments are closed.