REPORTAŽA: International Flowgrind Contest 2015
May 12, 2015   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Tuje novice, Novice   //   No Comment

Trije dnevi lepega vremena, dobre glasbe, še boljše hrane in pijače ter najboljšega skejtanja – s temi besedami bi lahko povzeli skate event International Flowgrind Contest, ki se je odvil v novogoriškem skateparku med 8. in 10. majem 2015. Že petkov prosti trening je dal vedet, da bo udeležba izjemna, sobotne kvalifikacije, kjer se je v mlajši kategoriji udarila šestnajsterica, v kategoriji sponzoriranih skejterjev pa se je pomerilo kar 41 skejterjev iz 7 držav, so ugotovitve le še potrdile, nedeljski finale pa je na vse opisano dodal le še piko na i.

Nivo skejtanja je bil daleč najvišji do sedaj kar zadeva Slovenije in Balkana nasploh, sodniška trojka pa je po težkem zasedanju le uspela določit zmagovalce in podelit materialne nagrade vsem desetim finalistom med mladimi, kjer je ponovno slavil mali Rene Torkar, v eliti pa se je podelil nagradni sklad v višini 2000 eurov, kjer je titulo tudi letos pobral Fabio Montagner iz Italije, ki je prikazal vrhunsko predstavo.

Do uradnega videa, ki je že v izdelavi, bomo še malenkost počakali, kar pomeni, da se bomo danes morali zadovoljiti s spodnjimi fotografijami, mi pa bi se na tem mestu zahvalili vsem tekmovalcem, organizatorjem, sponzorjem in ostalim obiskovalcem za odličen vikend, ki ga bomo brez kančka dvoma ponovili tudi prihodnje leto.

Rezultati:

Kategorija do 16 let:

  1. mesto: Rene Torkar (SLO)
  2. mesto: Luka Pavlič (SLO)
  3. mesto: Federico Mazzuchielli (ITA)

Kategorija “sponsored”:

  1. mesto: Fabio Montagner (ITA)
  2. mesto: Antonio Peković (CRO)
  3. mesto: Christopher Khan (SLO/SPA)
  4. mesto: George Barbulesco (ROM)
  5. Danilo Pisanjuk (SRB)

(foto: EKO + Fettich)

Še ena fotogalerija – KLIK

Comments are closed.