REPORTAŽA: Get in the Ring (Best Manual Trick Sešen) 2018
March 29, 2018   //   By:   //   Vsebine, Novice, Skate, Domače novice, Reportaže   //   No Comment

Strah marsikaterega organizatorja dogodka je, da bi mu prireditev uničilo slabo vreme in bi bila s tem posledično tudi udeležba slaba. Tudi pri skejtanju je tako, zato se marsikdo osredotoča na to, da dogajanje pripravi za vikend. Kar smo pripravili tokrat, je bil zgolj test in ta test je bil opravljen z odliko.

28. marca 2018 ni bil noben dan v vikendu. Bila je sreda, ko se nas je na ploščadi v neposredni bližini muzeja MSUM v Ljubljani zbralo cca 50-60 somišljenikov z istim namenom – druženje in skateboarding akcija. Celje, Portorož, Trbovlje, Krško, Novo mesto in od drugod so kapljali rajderji ter nažigali ploščad po dolgem in po čez, ko je ta na omenjen dan dobila na obisk še flatrail in grindbox, kot pa smo že poprej napovedali, pa je bil glavni fokus tokrat na sveže zaskejtstopan manual pad, ki se je tekom let obstoja iz popolne platforme spremenil v objekt, ki se ga marsikdo več ne dotakne s takšnim veseljem kot nekoč. Vizualno spominja na ring, zato smo tudi sam dogodek “Get in the ring” tako poimenovali.

120 minut manualiranja in ocenjevanja trikov je minilo hitro, izredno discipliniran sešen pa je dal lepo paleto trikov. Za sam štart je marsikoga (in tudi sebe) presenetil Matjaž Bedenik z late frontside shoveitom iz manuala, Tadej Skrbiš je iz zadnjega dvokolesnika flipnil, kar je kasneje storil tudi Nik Pušnik in vmes je že svoje adute iz rokava stresal Milan Stupar, ki je za štart pobral obljubljenih 20 eurov za prvi odpeljan flip-in-flip-out manual, temu dodal še manual kickflip manual, switch manual switch pop out in še switch nosemanual fakie ollie pop. Sam (Fogy) sem platformi ponudil nosemanual nollie shoveit manual, kasneje tudi Milanovo reprizo flip-in-flip-out, po kar dolgem poizkušanju pa je za navdušenje vseh poskrbel še Sandi Pavlovič z nosemanualom in dodanim nollie inward heelflipom čez “ograjco”.

Verjetno je bil odpeljan še kakšen manever več in sigurno boste kakšnega manj videli v montaži spodnjih posnetkov, ki jih je pod budnim očesom v objektive kamere lovil Domen Dajčman. Bedo, Milan in Sandi so si pošteno porazdelili materialne nagrade prispevane s strani Obsešna, ki nas je lepo počastil še s pivi, z energijo nas je tudi tokrat polnil Monster Energy, vmes se je stisnilo še kakšen trik tu in kakšnega tam, prijetno pokramljalo in počasi pospravilo proti domačim logom.

Na tem mestu se zahvaljujemo vsem prisotnim in vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu, da smo tako fino zaštartali sezono zunanjega skateboardinga v prestolnici!

TXT: Marko “Fogy” Žumer

Comments are closed.