REPORTAŽA: Flowgrind Contest 2019
June 2, 2019   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Kaj lepšega kot ponovno preživet 4 dni v družbi somišljenikov, frendov, skejterjev, ki so v Novo Gorico ponovno prikapljali od povsod – od Izraela, Španije, Argentine, Madžarske, Bulgarije, Avstrije, Italije in drugod.

Od četrtka, 23. maja pa do večernih ur v nedeljo 26. maja tekočega dvadevetnajstega se je namreč v GOskateparku odvijala že šesta edicija mednarodnega skate tekmovanja Flowgrind, najboljšega in največjega dogodka v radiju kar nekaj 100 kilometrov. 

Tudi to leto se je ob postavljanju opreme in okraševanju parka uživalo že v četrtek, medtem, ko smo bili spet priča skate terenu v samem centru mesta Nova Gorica. Tokrat je bil Flow Ramps tisti team, ki je pripravil objekte, da so asi lahko nakazovali najboljše linije, navdušili mimoidoče in vse prisotne. Mednarodna sodniška trojka (beri Bulgar, Italijan in Slovenec) so je odločila, da je ob kul glasbeni podlagi za 150 euričev najboljšo špuro treh zaporednih trikov prikazal Adriel Parmisano, ki se je k nam uvozil iz Argentine. 

Po hitrem postopku smo dogajanje preselili streljal stran, torej nazaj v skatepark, kjer je sledil bowl sešen. Kakšen power je bil to ponovno… pa to moraš videt v živo. Tudi tam se je iskalo najboljši trick/run/impression za 150 eurov in tega je tokrat pobasal avstrijec Santino Exenberger medtem, ko se je ekstra nagradilo še mladega bulgarskega skejterja, zdaj že starega znanca Flowgrinda, Martija Atanasova. 

Žurka se je nadaljevala na taistem prizorišču s koncertom italijanskih hardkorašev Definite in legendarnih slovenskih punkrockerjev Not The Same, band, ki ga pozna prav vsak, ki je haral na tej sceni že v devetdesetih. In ko noč dobi svojo moč…

In je prišla sobota, torej dan, ko se začne tisto tazaresno tekmovanje. In smo videli kvalifikacije za dekleta in za mladce in za elito in kaj kmalu je bilo jasno, da bodo nedeljski polfinale in finale nekaj, kar ne bi hotel zamudit nihče. In spet je prišel večer in spet je bil šank tisti, ki smo ga imeli najrajši, nikakor pa ne gre pozabit na dejstvo, da sta v poznih nočnih urah za mikrofone zagrabila za štart King in AP in v nadaljevanju še zvezdi večera Mrigo in Ghet. In je bil party in se je spanje zamaknilo…

Pa smo dočakali še nedeljo, ko je vreme grozilo in enkrat odgrozilo s svojo nevihtno porcijo in postavilo nad glave vseh cel kup vprašajev. Organizacijska ekipa se ni dala niti malo motit in park je bil s pomočjo “leaf blowerjev” suh praktično takoj. Tako se je lahko brez ekstra zavlačevanja uživalo ob dobri muziki in še boljšem polfinalnem in finalnem skejtanju vseh treh kategorij. Bulgarski šreder Marti Atanasov, lani in predlani še tekmovalec in tudi zmagovalec v mlajši kategoriji, je letos pometel s kompletno konkurenco in zasluženo pristal na prvem mestu in pobasal jurja evričev. Slovenske barve je na drugo mesto, vredno 700 eurov, spravil Chris Khan, Santino Exenberger pa je v svoj domači Innsbruck odnesel tretje mesto in z njim štiri stotake. 

Nikakor ne gremo mimo podatka, da je bil hardflip to backside overcrooked grind trik, ki je v pol ure trajajočem best trick sešnu povzročil najglasnejše rjovenje, kar je bil manever rusa Maxima Kruglova, ki je tudi njemu napolnilo žep s 150 evri.

Uf, kako bi lahko pisali še in še o neverjetnih štirih skejtersko-festivalskega vzdušja na naših tleh, se zahvaljevali vsem številnim sponzorjem, ki so omogočili prireditev pa Davorju Miljkoviću, brez katerega Flowgrinda sploh ne bi bilo, Icotu za 3 dni mikrofonanja in za vse spontane rap vložke pa seveda vsem tistim, ki podpirate skateboarding in se udeležujete tega, kar ekipno pripravljamo za vas. Hvala!

TXT: FOGY

REZULTATI:

PRO/sponsored:

 1. Marti Atanasov (Bulgarija)
 2. Chris Khan (Slovenija)
 3. Santino Exenberger (Avstrija)
 4. Maxim Kruglov (Rusija)
 5. Kristoffer Kroon (Švedska)
 6. Livio Tomassetti (Avstrija)
 7. Bohdan Porada (Ukrajina)
 8. Adriel Parmisano (Argentina)
 9. Sean Rosenzvaig (Izrael)
 10. Victor Jawneh (Španija)
 11. Mitja Težak (Slovenija)
 12. Honza Maly (Češka)
 13. Bruno Vranić (Hrvaška)
 14. Antonio Peković (Hrvaška)

AM/16 and under:

 1. Radovan Martić (Srbija)
 2. Teodor Angelov (Bulgarija)
 3. Luka Vasić (Srbija)
 4. Daniel Marušič (Slovenija)
 5. Jacob Erickson (Kanada)
 6. Patrik Podgornik (Slovenija)
 7. Oliver Miljković (Slovenija)
 8. Tilen Ružič (Slovenija)

WOMEN:

 1. Alissa Fessl (Avstrija)
 2. Dora Horvath (Madžarska)
 3. Hristina Vitković (Srbija)
 4. Auriane Daries (Francija)
 5. Ameli Casarsa (Slovenija)

GALERIJA 1 by EKO

GALERIJA 2 by URBAN VENDRAMIN

GALERIJA 3 by MATIJA PERTOT

Comments are closed.