REPORTAŽA: Flowgrind Contest 2018
June 11, 2018   //   By:   //   Vsebine, Novice, Skate, Domače novice, Reportaže, Skate park Nova Gorica   //   No Comment

Tudi peto leto nam je uspelo pod streho spravit Flowgrind Contest, tekmovanje, druženje oziroma lahko rečemo kar skaterski festival, ki sta ga s svojimi glavami in močmi združila Davor Miljković in Marko Jazbinšek. Nova Gorica, mesto, ki ponuja vse kar skejter potrebuje, se je ponovno izkazala za odlično mestece z dobrimi ljudmi in predvsem z ljudmi, ki razumejo in podpirajo skateboarding.

Festival je tokrat trajal od četrtka, 7. junija pa vse do nedelje 10. junija pozno zvečer. In kaj smo videli? Videli smo vse tisto, za kar organizator s pomočjo še parih nepogrešljivih členov daje kri, švic in solze. Poleg domačih asov smo imeli obisk skejterjev iz Argentine, Kanade, Amerike, Mehike, Brazilije, Bocvane, Anglije, Švedske, Nizozemske, Švice, Avstrije, Bulgarije in Srbije. Že v četrtek, ko je vreme grozilo, smo prijazno sodelovali s še bolj prijazno ekipo Radia 1, ki se je prav ta dan mudila po Novi Gorici in v dobrodelne namene za socialno ogrožene otroke zbirala sredstva, akcija pa se je kmalu nadaljevala pozno v noč. Ja, Argentinci so že takrat povedali, da mislijo resno. Žal se je prvo ime Ivan Monteiro poškodoval v petkovem practicu, a show je bilo potrebno nadaljevat in ga spravit v center mesta. In potem se pojavi Andy Anderson s svojo pojavo, nerazumljivimi triki in ekstra posebno desko v sekundi postane favorit občinstva. 2 uri trajajoč best line sešen je ponovno postregel z bombastičnimi triki, zmago pa je zadnjo minuto pred nevihto pobral Simon Stricker. Dež je tako prestavil napovedan bowl sešen na naslednji dan, kar je pomenilo, da je napočil čas, da horda skejterjev napolni vse kafiče v neposredni bližini.

Sobota je bila 100% skejterska, triki so tako padali, da so šle kvalifikacije za amaterje kot tudi za proje neverjetno hitro, kar je pomenilo, da je čas za norijo. Končno bowl sešen in končno je prišel spet tisti dan v letu, da ta prelepi bowl dobi tisto, za kar se nahaja na tem prizorišču. Hitra muzika in še hitrejši skateboarding je navdušil do krikov. Sandro Moral je s svojimi neustavljivimi triki povezoval linije medtem, ko je Andy Anderson nakazal cirkus in izletavanja v vse smeri, s čimer sta pobrala prvo mesto, žur pa se je nadaljeval v vseh oblikah, ko so koncertni oder ob parku nafilali Klemen Klemen, Krech in drugi mikrofon Flowgrinda 2018 Boby (op.p prvi mikrofon je bil tudi letos Eyeceeou, po domače Ico) in Sandi MVP.

Se spodobi, da se v nedeljo vse skupaj začne malo kasneje. In se je. In smo šli še Facebook LIVE, kjer je svet spremljal za štart tri pogumna dekleta, finale deseterice AM kategorije in petnajstih v visoki kategoriji, kamor sta se med drugim z odličnimi vožnjami uvrstila tudi Chris Khan in Timotej Lampe Ignjić. Toliko popolnih runov, kar pomeni minuta brez zgrešenega trika za posameznika, še nismo videli v državi pod Alpami, kar je otežilo mednarodno zasedbo sodniške trojke, a v super finale je napredovala lahko le peterica. Na koncu je slavil Matias Dell Olio pred Sandrom Moralom in Maurom Iglesiasom, kar pomeni popolna prevlada skejterjev iz Argentine. Pred samo podelitvijo nagrad in zahvali sponzorjem ter vsem prisotnim in tako & drugače sodelujočim, se je tradicionalno odfural še pol ure trajajoč best trick sešen čez double set/rail, kjer je padel med drugim tudi switch kickflip backside lipslide (!) in tako je Matias pobral še titulo za najboljši trik tedna.

Tako smo preživeli 4 dnevni spektakel skateboardinga, ki tudi letos potrjuje, da gre za najboljši skate dogodek na naših tleh. Ever!

P.S. – Za fotogralerijo je poskrbel Luka Karlin

P.S. – Komplet rezultate, še fotografij ter razno razne videe najdeš na Facebook strani Flowgrind Contesta – TUKAJ

Comments are closed.