REPORTAŽA: eS Game of SKATE, Ljubljana, 2019
October 6, 2019   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Kako že gre tisti pregovor… Najboljše stvari se zgodijo takrat, ko jih najmanj pričakuješ. In kako res je bilo tole v petek, 4. oktobra, ko je bil čas, da se takšni in drugačni treningi frišnega olimpijskega športa zamenjajo z druženjem in friendly vajbom. Metelkova, četrta popoldanska ura in kapljanje skejterjev iz vseh vetrov. Vse regije slovenske, obisk bratov Hrvatov, skejter iz Bosne pa skejter iz Irske. Ni da ni! In če omenim cifro 48-ih “tekmovalcev” pa ji dodam še lepa četico zamudnikov, držalcev kamer, gadgetov, piksen in flaš in mimoidočih firbcev, potem si lahko v primeru vaše neudeležbe vsaj približno predstavljate vzdušje na ploščadi pred muzejem svobodne umetnosti v Ljubljani. Kolegi iz Rog skateparka so brez slabe vesti pripeljali kicker, flat rail in cizo, ki so delali družbo flatground kompetišnu, ki ga je debelih 15 let nazaj razvil eS footwear. 

In kako je zadeva izgledala? Ime, priimek ali vzdevek, cifre, naključni žrebi parov in gas. Pa so izpadali eni in drugi in so predčasno zaradi premočnih battlerjev izpadali tudi tisti, ki bi jih lahko pričakovali v finalu. Forward flip, 360 double flip, varial double flip, nollie hardflip in podobnim propelerjem ni bilo videt ne konca in ne kraja in prav tako je bilo s supportanjem vseh prisotnih. Kakorkoli že, prigurali smo do zadnjih treh preživelih, ki pa so oziroma smo bili taisti kot takrat, ko smo eSov kontest furali nazadnje pred parimi leti pod Fabianijevim mostom – Mitja Težak iz Prevalj, Milan Stupar iz Portoroža in moja malenkost Marko “Fogy” Žumer iz Ljubljane. Vozili smo kar enega najboljših gejmov odkar izvajamo te reči na slovenskih tleh, kar je bilo videt tako po zmatranih nogah, sfaljenih trikih in tudi tistih, ki smo jih nekateri zbalinano odfurali na začudenje vseh. A kaj ko glave utrujene ne vidijo vsega in je finale izredno pomembna stvar v življenju vrhunskih športnikov pa smo usput zajebali pri štetju kazenskih črk. Mogoče pa le ni bilo tako? Mogoče nam pa dajo končne odgovore video analize, na katere bomo počakali še dan ali dva, da jih odobrita tudi dopinška kontrola in olimpijski komite v švicarski Luzani. Kao. 

Pa je izpadel Milan in je par minut kasneje izpadel tudi moj par nog in je titulo pobasal Mitja, še vedno aktualni državni prvak v rolkanju. 

Pivov ni zmanjkalo in ko jih je, je bila ura ravno pravšnja, da se premaknemo v bližnji Rog pozdravit fotografa Petra Fetticha in njegovo prvo fotografsko skate knjigo Rispect the boul, knjigo o DIY kulturi krivinarskega skateboardinga pri nas. Hitro se je nafilal tudi večji park, kjer smo pribili še zadnji žebelj v petkovo krsto s premiernim ogledom frišnega Zero Skateboards videa Damn It All, o katerem si boste verjetno lahko prebrali kaj več v naših jutrišnjih vesteh.

Party se je nadaljeval za ene tu, za druge tam, vsekakor pa sta tako večer kot tudi dan minila tako kot se spodobi za skejterje – odlično, prijatelsko, združeno.

Comments are closed.