REPORTAŽA: 4. četrtkov SKATE večer v Centralni
March 1, 2016   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Mesečna stalnica v obliki četrtkovega skejterskega druženja se je v Centralni postaji zgodila tudi v februarju. 25ga, če smo točni, ko so bili zunanji klimatski pogoji vse prej kot prijetni za druženje, smo glavni prostor ponovno okrasili s fotografijami, ki sta jih prispevala Kristijan Stramič in Domen Dajčman. Le-te so nastajale med leti 2010 in cca 2013, ko smo pod okriljem Obsešna prepotovali velik del Evrope in ustvarjali video NEVERENDINGSTORY, ki smo ga tekom večera projecirali in temu dodali še vse možne dodatne in pozabljene montaže iz taiste ere, na željo rednih gostov v obliki ljubljanskega skejterskega podmladka pa smo si lahko ogledali še njihov izdelek Hallucination 2, ki bo kmalu dobil naslednika.

Prijetnemu kramljanju smo tudi tokrat podložili muziko, ki je zaznamovala legendarne videe, ki jih znamo na podlagi vseh ponovnih gledanj na pamet, za piko na i pa smo igrali še aktivacijsko igro shoveitov na tepihu, ki je bila vse prej kot lahka. Posameznik je imel na voljo točno eno minuto, da jih zavrti in pristane kolikor jih zmore. Pulz, ki je v teh pičlih 60ih sekundah narasel na 300, je klical po pivu, od 20ih tekmovalcev pa smo kmalu prišli do finalne četvorke, kjer sta se za prvo mesto z best trickom na tepihu in z izenačenimi 22imi shoveiti pomerila Luka Kolenc in Gal Ambrožič. Tamlajši je tokrat pobral New Era titulo, poškodovani Lu je pristal na drugem mestu, Nejc Šubic iz Škofje Loke pa je stisnil 21 šovitov in bil tretji. V slogu druženja, nazdravljanja, debatiranja in smeha smo nadaljevali do ure, ko je pomenila čas odhoda proti domačim ležiščem.
Ja, tudi v tretjem mesecu tekočega leta 2016 se bomo družili, ko bomo poskrbeli za peto zaporedno edicijo SKATE večera, ki bo padel na četrtek 24. marca. Stay tuned!

foto: Dominika Bučar

Comments are closed.