REPORTAŽA: 3. Titov skate session v Velenju
October 9, 2018   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Novice   //   No Comment

Pred tabo je reportaža. Reportaža s tretjega Titovega sešna, ki ga je bilo zaradi neugodnih vremenskih napovedi kar trikrat prestavit. A v tretje gre bojda rado in v tretje nam je to tudi uspelo. Bojda je dež močil večji del države, a Velenju je tokrat prizanesel in tako se je lahko končno izpeljalo skejtersko druženje, ki je bilo tokrat predstavljeno v tamkajšnji skatepark. Precej okrnjeno število skejterjev je slab podatek za samo sceno, a to ni nikakršen razlog, da Velenje ne bi videlo dobrega skateboardinga in še boljših trikov. Ekipa DUŠA oz. na dolgo Društvo urbanih športov Duša Velenje je na plac pred Rdečo dvorano, kjer krepko dotrajani asfaltirani podlagi družbo dela še nekaj dotrajanih nevarnih plehnatih skakalnic uspela dobit Flow Ramps objekte in dodala še par svojih lesenih domislic in kmalu je bil postavljen prav lep setup, ki je dal možnost vsakemu skejterju, da pokaže kaj zmore. Dejstvo, da bodo za dobre trike leteli denarci v obliki bankovcev, je vsekakor napumpalo marsikoga, da je svoj nivo dvignil še za korak višje in si dovolil trik odpeljat z zadnjimi atomi močmi, mnoge materialne nagrade pa so upogumile tudi najmlajše, ki preferirajo poganjavčke pod vzdevkom skiro, da so poizkusili svoje sposobnosti na skejtu. Ja, to je še ena izmed aktivnosti DUŠE, ki s svojimi skaterskimi delavnicami s sloganom “Pejt na skejt” skrbi za predstavnike prihajajoče generacije.

Kakorkoli že, ura je bila idealna popoldanska in obisk ravno pravi, da smo udarili tradicionalni Game of SKATE oz. Game of LEJGA, kjer je tudi letos slavil ljubljančan Marko Žumer, po domače Fogy. Ta je še za eno leto domov odnesel Titovo trofejo in tokrat poskrbel tudi za glasbeni izbor za vse okuse, medtem, ko nas je na mikrofonu z rimami in brez njih zabaval Kuna, večkratna zmagovalna faca reperskih freestyle dogodkov po državi. Po kratkem odmoru za žejne, kjer ni manjkalo ne piva, ne energijskega Monster drinka in niti vode in s pizzami za lačne je napočil čas še za sešen v obliki “cash for tricks”. Ja, za dobre trike, so leteli papirnati denarci. To, da je Mitja Težak, stanujoč v Prevaljah pobral veliko večino sklada tristotih eurov, ni nobeno presenečenje, je pa zgolj podatek, da se je lahko denarnica vsakega skejterja obiskovalca odebelila, če je le pristopil bližje in pokazal s kakšnega testa je. 5, 10, 15 in 20 eurov so bili vredni kickflipi na boardslajde, pressure flipi, laser flipi, backside kickflipi čez širino celega boxa, čakali pa smo le še na zadnji dve kladivi. Za eno je poskrbel Nik Pušnik, ki je stresel frontside tailslide varial flip out, za finalnega, ko je zaključil sešen pa je bil ponovno odgovoren Mitja Težak. Ja, kickflip backside tailslide bigspin flip out je še vedno manever, pod katerega se na slovenskem lahko podpiše le on in to tudi takrat, ko je to najbolj potrebno.

Nekako tako je izgledal 3. Titov sešen, ki bo prihodnje leto še močnejši, še bolj obiskan, tako materialno kot tudi finančno še bolj podprt, vse našteto pa so zadostni razlogi, da se ga udeležite tudi tisti, ki ste letos zaradi takšnih ali drugačnih razlogov prijetno druženje v Velenju izpustili. Mestna občina Velenje, ste za?

FOTOGRAFIJE prispevala Rozina Suhogrozdje, obsežnejšo pa kmalu najdeš na spodnjih povezavah.

 

Comments are closed.