REPORTAŽA: 2. državno prvenstvo v rolkanju, 2019
October 27, 2019   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Kdaj pa ste vi nazadnje preživeli popoln dan? Resnično upam, da boste odgovorili isto kot jaz. Bilo je 26. oktobra letos, torej par dni nazaj, ko je Maribor po dolgih, predolgih letih čakanja dobil in otvoril nov, odličen skatepark!

Prijetno topel sončni dan je ob jutranji uri tudi uradno s svečano otvoritvijo odprl svoja vrata, čemur je sledilo 2. državno prvenstvo v rolkanju pod okriljem SRZ-ja (beri Slovenska Rolkarska Zveza). 

Skejterji so prišli z navdušenjem od prav povsod. Vse regije iz Slovenije, čemur je hrvaški as Nino Fanuko dodal le še piko na i. 

In kaj smo videli? Trikov malo morje, tekmovalcev za 4 kategorije, ki smo jih porazdelili med tiste do 11 let, do 15 let, do 19 let ter kategorijo open, v kateri so vozili vsi starejši od 21 let. 

Ker pa več kot očitno trikov še ni bilo dovolj, se je sodniška trojka v postavi Davor Miljković, Duško Banjac in Primož Jan odločila, da izvede zlata vredno potezo. Luka Pen, lokalni matador, se je na njihovo pobudo podal po skateparku, nastavil čepico, kamor so skorajda vsi prisotni prispevali kovanec ali dva, bankovec ali dva, da smo ob zaključku samega tekmovanja udarili še cash for tricks sešen na veliki sekciji z dolgim nizom stopnic, handrailom in dvema hubba ledgema. Denarja niti šteli nismo, ker smo ga z veseljem podelili med napadalce trikov, bojda pa se je nabralo okrog 300 eurov plus napitnina. 

Pa da ne prehitimo vsega in se še pred koncem reportaže zahvalimo vsem darovalcem, sodelujočim, sponzorjem dogodka, podpornikom skateboardinga, DJ ekipi in ponudnikom hrane in pijače in na koncu še tistim, ki ste omogočili, da je skatepark dobil končno podobo.

Kaj je bilo videt pri trikih za pejneze? Poudarek gre brez dvoma na Chrisa Khana in Mitjo Težaka, ki je po uspešnem backside kickflipu čez stopnice dojel, da mu tudi bigspin flip ne bi smel delat večjih težav. Zaslužen trik dneva in še bolj zasluženo napolnjen žep, pospremljen z glasnimi aplavzi.  In Chris? Kaj je odpeljal? Česa ni? Vse je odpeljal na handrail kar obstaja in mu za zaključek ponudil še frontside 270 backside lipslide. Še je bilo trikov in še je bilo ljudi, ki so nažigali trike.

Kakšen dan ali nekaj njih bo potrebno počakat na končni video, nekaj detajlov vam razkrivajo že spodnje fotografije Draga Emberšiča, mi pa vam ponudimo še rezultate vseh kategorij, kjer je pri taglavnih prvo mesto osvojil Chris Khan pred Luko Božičem in Matjažem Bedenikom. Vsa čas in spoštovanje tekmovalcem, od najstarejših do najmlajših in tudi do edine deklice na današnjem tekmovanju. Hvala! Skateboarding združuje!

Spisal: Marko “Fogy” Žumer on-the-mic

REZULTATI:

Kategorija OPEN:

 1. Chris Khan
 2. Luka Božič
 3. Matjaž Bedenik
 4. Mitja Težak
 5. Sandi Pavlovič
 6. Tomaž Praunseis
 7. Matija Bolčina
 8. Filip Krebs

Kategorija od 16 do 19 let:

 1. Tilen Slekovec
 2. Žan Hameršak
 3. Lovro Leben
 4. Daniel Marušič
 5. Timotej Kapun
 6. Ivo Čerček

Kategorija od 12 do 15 let:

 1. Anej Pinterič
 2. Andrej Čerček
 3. Nace Tomažič
 4. Jaka Kiker

Kategorija do 11 let + dekleta:

 1. Žak Topolovec
 2. Frenk Martinšek
 3. Jošt Fideršek
 4. Oliver Miljković
 5. Tilen Ružič
 6. Ameli Casarsa (girl)
 7. Luka Kodrič
 8. Vid Fortunat

GALERIJA by Marko Pigac:
https://pigac.si/5104138/skate-park-maribor-otvoritev-drzavno-prvenstvo

FOTOGRAFIJE spodaj by Drago Emberšič

Comments are closed.