REPORT: Surfanje v Vieux Boucau v Franciji
September 30, 2015   //   By:   //   Vsebine, Domače novice, Reportaže, Novice, Surf   //   No Comment

Vedno smo veseli, če se nam kakšen posameznik javi s foto in tekstovnim materialom iz kakšnega dogajanja, potovanja in podobno. Tokrat se nam je predstavil Uroš Kekus z mega fotografijami in  z dogajanjem v obliki reporta iz surfarije v Franciji. Check!

“Med 18. in 20. septembrom se je na JZ Francije v priobalnem mestecu Vieux Boucau – zgodilo surf longboard tekmovanje v okviru WSL (World Surfing League). Omenjeno tekmovanje je štelo za naslov evropskega prvaka/prvakinje ter kot odskočišče za svetovno prvenstvo na Kitajskem.
Vremenski pogoji so bili za tekmovalce in tekmovalke ter fotografiranje idealni na zadnji dan tekmovanja, ko je zapihal rahel offshore veter, ki je popolnoma počistil ostanke nevihte in postregel s sanjskim zaključkom tekmovanja s polfinalnimi in finalnimi dvoboji.
V ženskem finalu sta se pomerili Victoria Vergara (FR) ter Justine Mauvin (REU). Vergara je Mauvinovo premagala v zadnjih minutah, ko se je suvereno postavila na nos deske in si s figuro “hang 10″ prislužila zmagovalno mesto.
Moško finale sta si delila francoza Antoine Delpero ter Timothee Creignou. Delpero je tempo stopnjeval z vsakim odpeljanim valom ter suvereno zmagal. S tem rezultatom si je prislužil tudi naslov evropskega prvaka 2015, saj je na regionalni lestvici prehitel svojega mlajšega brata Edouarda Delpera (FR), ki ga je premagal v polfinalu istega tekmovanja.
Evropska prvakinja v letu 2015 je pri rosnih 18 letih postala, Alice Lemoigne (REU).”

O sebi

“Popotnik, idealist ter večni sanjac predvsem pa ponosni očka in mož. Fotografija mi ponuja pogled na svet iz drugačne perspektive in omogoča vpogled v detajle, ki jih večina nevede spregleda. Nad surf fotografijo sem se navdušil pred štirimi leti, ko me je k obisku surf šole na Kanarskih otokih nagovoril dober prijatelj in surfer Jernej. Pri surf fotografiji imam rad improvizacijo in nenehno spreminjajoče se vremenske in reliefne pogoje ter seveda dinamiko, s katero jih vsak surfer izkoristi.
Moj moto je “shoot to live, work to survive”.

www.ukk.photography
Instagram: @uroskekus

Comments are closed.