RECENZIJA: Zero Skateboards – Damn It All
October 7, 2019   //   By:   //   Skate, Skate, Domače novice, Vsebine, Novice, Video recenzije   //   No Comment

Dočakali smo tisto, kar je sam Chief napovedal že s prvo najavo v skejt cajtngih pred parimi leti. Kljub temu, da je v njegovem emailu pisalo, da gre le za premierno kopijo in da se dela na DVD izdaji, pa je Damn It All več kot očitno zaključena celota, ki poka tako kot se za Zero spodobi.

Za štart tako lepo ena izmed njihovih Sonyjevih VX lepotic zagori v ognju in napove s Suicidal Tendencies, da naj gre vse utripizdematerine, kakor bi lahko dobesedno prevedli sam naslov videa, naslednika No Cash Value.

Kar presenetljivo ga odpre Jon Allie brez glasbene podlage in že vse terene žali Chris Wimer. Danes že vemo kdo je ta pro in zakaj je pro in v tem stilu ga ripa s Patti Smith v ozadju tudi v tem 45 minut trajajočem videu, kjer ni HD glamurja, tajmlepsov, close upov, helikopterskih posnetkov in ostalega holivudskega balasta. Je Zero in je punk in triki padajo in padajo rajderji in je najbolj raw skateboarding pa pika. Toplo presenečenje je Reggie Kelly, o katerem ni bilo kaj dosti govora, a njegova minutaža je res top. Pohvalno vsebuje video kar 2 sekciji prjatlov, kjer so opazni Nyjah Huston, nekdanji Zero rajderji, Baker, Deathwish in Toy Machine vojska in še cel kup drugih. Super minutožo sta si privoščila tako James Brockman kot tudi gazda Jamie Thomas, za katera naj bi bila to zadnja full parta. Tommy Sandoval ga z Dead Cross v podlagi ripa tu pa tudi tam, družbo pa mu dela Tony Cervantes.

Dane Burman, prijatelj tudi ljubljanskih ulic, se očitno ne misli nikoli ustavit in si brez pardona privošči kladiv za 2 komada, poudarek videa pa gre na naslednje tri rakete. Prvi je Jonno Gaitan, ki za popolnoma neznano ime ekstra preseneti, Adam Arunski je pravi Zero mož od glave do peta in s triki malenkost spominja celo na Wimerja, zadnje minute pa pripadajo sveżemu proju Gabrielu Summersu AKA Gabers, kakor se ga drži vzdevek. Pogrešan je njegov padec, kjer je utrpel hude poškodbe glave, a ker je bojda slam tako fucked, je mogoče kar prav, da tega promo kopija Damn It All videa ne vsebuje. Pa triki? Samo glej in se čudi. Usta bodo odprta tekom njegovega parta prav tako kot tudi v času celotnega videa, ki ga je Zero armija pripravljala skoraj 5 let.

P.S. – Video naj ne bi kapnil na medmrežje še kar nekaj časa, vas pa z veseljem povabimo v Obsešen šope, kjer se bo video zaradi same strukture brez pardona sukal na repeat.

Pa ne pozabit, da najdete kar nekaj legendarnih Zero kosov cunj in deckov v taistih šopih!

Spletna trgovina:
http://www.obsession.si/11/zero

Comments are closed.