RECENZIJA: Volcom – Holy Stokes!
June 9, 2016   //   By:   //   Vsebine, Skate, Skate, Tuje novice, Novice, Video recenzije   //   No Comment

Teden dni nazaj smo si težko pričakovani Volcom video Holy Stokes lahko ogledali premierno tudi v Obsešnu na Gregorčičevi in sicer v sklopu Obsešen Cankar Sešna, o katerem smo že pisali, objavili fotografije, kmalu pa bo na voljo tudi video iz samega dogajanja.
No, pa da se vrnemo na video, ki trga po dolgem in po čez. Gre za prvi full-length skate video iz Volcomove skrinje po letu 2007, ko so izdali video Let’s Live in ga posvetili prezgodaj preminulemu Shanu Crossu.
1 uro dolga mojstrovina je nastala pod taktirko neustavljivega filmerja Russella Houghtena, ki je s tem izdelkom poskrbel za prvi skate video sneman v resoluciji 4k. Ja, HD se lahko skrije. Pa skejtanje samo? Noro, norejše, norišnica!
Louie Lopez se je razvil iz mulca z aparatom in predolgimi lasmi v favorita vseh. Chris Pfanner nadaljuje svojo zgodbo – hitreje, višje in močneje. Ryan Sheckler si deli dragocene minute z Alexom Midlerjem in Davidom Gonzalesom, Alec Majerus pa še enkrat več pokaže svoj perfekcionizem. Sem ter tja se vmes urine še kakšna ekstra sekcija iz potovanj, vožnja nemogočih upognjenih terenov betona pa še kakšna ekstra montaža znanih imen (Jordan Trahan + Dennis Busenitz + Caswell Berry + Ben Raemers), brez dvoma pa ima najbolj nor part Dustin Dollin, ki ne odpelje niti enega trika…
Za kričanje med občistvom pravi cirkus povzročita sveži Toy Machine amater Axel Cruysberghs in frišni Enjoi amater Jackson Pilz. Zadnji trik iz tega dela je tak, na katerega v živo tudi pomislit ne gre. Kar smo vedeli že prej, vemo tudi sedaj, pa bomo vseeno še enkrat povedali – Dane Burman je zverina brez primere.
In spet pademo v tutti-frutti montažo z noro dobro akcijo, nakar nas do orgazma zapelje Daan Van Der Linden. Smo ekipno (Obsešen team) imeli se šanso v živo načudit mladcu, ko je potrgal v Amsterdamu na Volcom Damn Am kontestu že kar par let nazaj. Ni besed, to je treba videt. Ker pa je potrebno video zaključit z najbolj surovimi, sta tu še Grant Taylor in Emerica pro Collin Provost. Muzika žge, triki padajo, štange so dolge, gepi še daljši. Prava doza energije in agresije za takojšnji sešen.

Kakšno ime smo vmes med pisanjem samim tudi spustili, a nič za to – odlični so prav vsi.
V primeru, da videa še niste dobili v roke preko medmrežja, si ga lahko ogledate v Obsešnovih shopih, mi pa vam bomo apetite povečali še enkrat več z uradnim trailerjem.

Comments are closed.