RECENZIJA: Sour solution
July 29, 2015   //   By:   //   Vsebine, Skate, Skate, Tuje novice, Novice, Video recenzije   //   No Comment

Ne tako dolgo nazaj je druščina, podpisana z imenom Sour, izdala video, za katerega niti ni bil potreben hype, par dni nazaj pa ga je brez sramu v celoti (debelih 43 minut) objavila na medmrežju.

Pa da ne bi tavali v temi, je pomemben podatek ta, da je Sour druščina tista, ki je prej delovala pod imenom Sweet Skateboards in se surovo nategnila ob sprejemu financ kravatarskih investitorjev, ki se na skateboarding spoznajo kot zajec na boben. Iz branda, za katerega so švedski skejterji z golimi rokami naredili kar je nekoč bil, je tako žal nastala skomercializirana price-point firma z logotipom, ki se hočeš-nočeš pojavlja bolj pogosto kot zloglasni haklkrojc…

Ampak banda se ni dala motit. Z dvigom rok se je selila v Barcelono, kjer je velik del videa tudi posnet, si tam postavila headquarterse, kjer se nahaja vse kar rabijo in skatersko delegacijo ob otvoritvi prostorov in rojstvu firme prijazno povabila na obisk, od koder si težko odšel brez vonja po zelenem, rjavem in hmeljevem.

Cesta je njihov drugi dom, kjer se skejta, zajebava, snema – tukej nema bullshita, kravat, pošterkanih srajc, polizanih čup in ostalih sramot, ki se v trendovskem skateboardingu pojavljajo v tekočem letu. Gre za pure skateboarding za zabavo, VX stil snemanja, kreativo in akcijo, ki vas bo sezula tudi če ste bosi.

In ker očitno standardna ekipa, znana že od prej, kjer so glavne face Gustav Tonnesen (pazi ta part!), Nisse Ingemarsson (pazi tudi tega!), gazda firme Bjorn Holmenas, Daniel Spangs, čarovnik Eric J Pettersson, Jonas Skroder, DC varovanec Josef Scott Jatta, Koffe Hallgren in ultra hud novinec Simon Isaksson še ni dovolj, so medse vzeli še dve znani imeni – to sta znani Etniesovi faci Barney Page ter i-don’t-give-a-fuck-about-trends Albert Nyberg, ki je občutil tudi terene naše domače domovine.
Ja, kapo dol pred postavo, videom, idejo in realizacijo!

In kje si lahko ogledamo video?
Jebeš iTunes, dvdje, CD-je, aplikacije in ostala plačljive igrice – Sour pravi da je to video od skejterjev za skejterje – direkt na YouTube – Glej ga 1x, 2x, večkrat, si ga shrani in gas na skejt!

Comments are closed.