RECENZIJA: Jart The PROject
March 28, 2016   //   By:   //   Vsebine, Skate, Video recenzije   //   No Comment

Tole, kar je (bilo) 48 ur ekskluzivno pred nami, je bilo nadaljevanje prejšnjega full-length videa The AM Project, kjer je Jart Skateboards sestavil video praktično celotnega amaterskega dela ekipe. No, tokrat je novi video tisti, ki predstavlja pro elito, nosi ime The PROject, traja 33 minut in boste zanj, v primeru, da si ga niste ogledali, morali kar dobro pobrskat po spletu.

Jart Skateboards, brand, ki je brez dvoma en vodilnih v Evropi, je tudi pri nas postal pravi prodajni hit, praktično čez noč in prav je, da še enkrat več vržemo oko na njihov produkt, ki je tokrat video.

Na že tako veliko ekipo so vrgli še v kaliforniji podkovanega Carlosa Zarazuo, ki je nekakšna kopija veleslavnega Toreya Pudwilla, zato lahko pričakujete v PROjectu cel kup flip-out trikov iz (pre)dolgih backside lipslidov in backside tailslidov. Ivan Rivado, dolgoletni Jart rajder, fura še bolj strme krivine kot poprej in dodobra šokira z zadnjim switch backside smith zavojem v podrtem poolu na Canyellesu v Barceloni. Del, ki sledi, si delita Roger Silva in Ben Garcia. Slednji prvega brez pardona zasenči. Njegov backside 360 ollie se lahko kosa z marsikom iz svetovne elite, ki ga rotira tako brez ekstra težav.

Ko se v ozadju oglasi 90s hip-hop klasika Mistadobalina, je čas, da Sergio Munoz strese flip-in-flip-out ledge tehnikalije s tistim svojim lahkotnim stilom. Crooked manual 360 flip out brez problema.

Cian Eades in Jorge Simoes si delita amaterske minute, kjer Jorge še enkrat več pokaže, da ima svetlo prihodnost in da bo verjetno naslednji, ki bo našel svoje ime na dilci. Tortuga, kakor nosi vzdevek mehičan Fernan Origel, je za marsikoga svoje taboljše čase že preživel, čeprav še vedno fura kot profesor, a tele minute na podlage zimzelene pesmi Doorsov, na katere je nekoč vozil sam Rodney Mullen, res niso najbolj primerne zanj, toliko bolj pa preseneti Carlos Neira, kjer dostikrat izpade celo tako, da je s prikazanim presenetil še samega sebe. Po (pomanjkanju) handrail skejtanja se oglasi Mark Frolich, ki je pred cca dvema tednoma nafilal Pendrekove vrstice in še 1x več pokaže, da ima stil, jajca, trike in konsistenco, ki se zavleče skozi podaljšan komad petja pokojnega Lemmyja v dolžini dveh partov.

Za sam finiš na NWA klasiko video zapre posebnež Adrian Bulard s pravim balzamom kladivov na spotih, ki jih nismo še videli ali pa jih videvamo prav po redko.

V kreditih, v katerih je podložena klasika Davida Bowieja opazimo, da se ustvarjalci zahvaljujejo tudi Timoteju Lampetu Ignjiću in počasi smo ready za naslednji sešen rolkarije.

V primeru, da nam kakšen kos opreme fali, se ustavimo še v tabližjem Obsešnu, ki je pravkar založil svoje police s svežimi Jart produkti.

Gas!

Jart v Obsešnu:
http://www.obsession.si/si/jart

jart_OBS

Comments are closed.