RECENZIJA: Etnies Album
April 24, 2018   //   By:   //   Vsebine, Skate, Skate, Domače novice, Tuje novice, Novice, Video recenzije   //   No Comment

Kar noro pomislit, da si v roke dobil skate video, ki je dolg več kot 1 uro. “Pa kdo bo to gledal v enem kosu” je vprašanje, ki si postaviš pred obraz, na katerega težko najdeš odgovor, ko pa si tako vajen gledat nič več in nič manj kot eno minuto trajajoče instantne videe.

Po prvem ogledu, torej po premierni projekciji, ki smo jo na slovenskem sukali v Obsešen šopih 20. aprila zvečer v Ljubljani in Mariboru in večer kasneje še na Mostovni v Novi Gorici, je bilo kmalu jasno, da bo treba Album pogledat še enkrat. V miru. In po treh pogledih je video ostal v glavi in je naravnost nor.

Daljnega leta 1995 je Etnies izdal prvi in do Albuma zadnji full-length video. Od ekipe ni ostal nihče več, kar je za 23 let kasneje popolnoma normalen dosežek, prav vsi, ki pa so del 60+ minutnega projekta, torej čisto svežega videa, pa so asi prve klase. Mike Manzoori, ki je bil pred leti član Etnies skate kruja, je tokrat v vlogi filmerja in direktorja projekta, kjer se je kot pravi skejter v prvi vrsti fokusiral na skateboarding sam, v drugi pa na glasbo, ki so jo prispevali skejterji/muzičarji. Tako v videu ne gre pričakovati Slayerjev, Sabbathov in Wu-Tangov, ampak kreativo ala Leo Romero, Atiba Jefferson, Paolo Diaz, Mario Rubalcaba in drugi.

Pa skejtanje samo? Niti sekundo ne bomo zgubljali o tem, ker potrebuješ točno samo udobno sedišče, eno uro časa, zvok naglas, full-screen, play in uživat od prve do zadnje sekunde.

Starring: Aidan Campbell, Barney Page, Chris Joslin, David Reyes, Doogie, Jamie Tancowny, Koichiro Uehara, Matt Berger, Nick Garcia, Ryan Lay, Ryan Sheckler, Samarria Brevard, Trevor McClung in Willow.

P.S. – Video si lahko ogledaš tudi v Obsešen šopih!

Comments are closed.