RECENZIJA: Element E.S.P. VOL. 2
November 23, 2022   //   By:   //   Skate, Skate, Vsebine, Tuje novice, Novice, Video recenzije   //   No Comment

Video smo že objavili včeraj, danes pa ga zaradi svoje izjemnosti z veseljem še recenziramo.

Treba je začeti na začetku in poudarit fakt, da Element letos praznuje 30 let svojega obstoja in niti za hip se niso ustavili in spodobi se, da se tak jubilej tudi konkretno proslavi – kako drugače kot z videom, ki ga lahko brez sramu obkljukamo kot enega najboljših full-length videov iztekajočega se leta 2022.

25 minutna umetnija je razdeljena na 4 poglavja in že v prvem nas čakajo artistični posnetki z akcijo čarovnikov. Jaakko Ojanen in Eetu Toropainen sta še enkrat več na zemljevid sveta na štirih kolescih postavila Finsko, Brazilca Vinicius Costa in Gabriel Fortunato sta prvokategorna stajlerja, za barvami obljubljene dežele pa tokrat stojita kralj popa Brandon Westgate in pa čarovnik Nick Garcia. Drugo poglavje je po prvem šusu malo bolj umirjeno pa čeprav nas Leon Charo-Tite s svojim walliejem, kateremu sledi drop višine dveh nadstropij popelje do WTF momenta. Greyson Beal dodaja le še kljukico, svoj pečat pa sta dodala pomembni minutaži še legenda Donny Barley in no.1 stil sveta Mark Appleyard, ki mu nollie kickflip crooked grind na rail še vedno ne predstavlja prav nič strašnega.

Tretje poglavje je prava internacionalna mešanica, ki sega od Evrope, Brazilije, Amerike pa do Japonske, kjer nas najbolj šokira stritligašica Funa Nakayama s trikom iz Thrashereve naslovnice prihajajočega meseca januarja 2023 – first try, da ne bo pomote. 

Ker pa mora imeti vsaka zgodba svoj epilog, je četrto poglavje zadnje iz videa ESP VOL.2, ki so ga scoprali že prej omenjeni Vini Costa, Eetu in pa Nick Garcia s takšnimi manevri, da bi bil lahko prav vsak zaključni trik vsakega videa. Ampak zadnji, zadnji trik… Ja, mogoče je govora kar o najbolj norem triku letos.

In ko je videa konec, videa še ni konec. Sledi 5 minut trajajoča izvozna montaža, ki jo v skate slengu imenujemo krediti. Tudi tam padajo triki kot za šalo in pa zahvala vsem ustvarjalcem opisanega projekta ter vsem tistim, ki so bili v 30 letih del Elementove zgodbe, od Nyjaha Hustona, Chada Muske, PJ Ladda, Masona Silve in Evana Smitha dalje.
Odlično!

Comments are closed.