RECENZIJA: DWEBA
November 9, 2015   //   By:   //   Skate, Skate, Domače novice, Vsebine, Novice, Video recenzije   //   No Comment

Kranjski skateboarding je bogatejši še za en sveži izdelek, ki je bil premierno predstavljen v soboto zvečer, 7. novembra tekočega dvapetnajstega leta v kranjskem Down Townu.
Ekipa, ki si je nadela ime DWEBA, s tem nadaljuje generacijo skejtanja v gorenjski prestolnici, odkriva spote, hodi naokrog, skejta, se snema, se druži in ob naštetem vidno uživa.
Pol ure trajajoč video je tisto, kar v HD dobi in poplavi skate videov ni več čisto običajno. Tukaj gre za skateboarding in striktno skateboarding brez nepotrebnega glamurja, zdolgočasenih počasnih posnetkov, portretnega snemanja v obraz ob sončnih zahodih in ostalih kvazi holivudskih fint.
Po igranem uvodu, ko se šesterica Dweba skejterjev dobi na meeting spotu, se video preobrne v akcijo, ki jo začne Blaž Jaklič, ki parkrat lepo preseneti s svojimi tehničnimi sposobnostmi. Akcijo s solidno dozo nadaljuje Tilen Gros, Rok Fortuna pa nadaljuje s tistim, na kar je nekoč opozoril kot zmagovalec enega izmed Pendrekovih natečajev Desetka. V minutaži prijateljev, kjer godejo The White Stripes, je fantov kar nekaj, zasledimo med drugim tudi Nejca Šubica, Draga Savatiča, izstopajočega Jana Beguša s parimi norimi tehnikalijami in Uroša Kovača, ki zaključi sekcijo z dropom, na katerega je pomislil že marsikdo, a je verjetno vedno ostalo le pri pomislekih. Matija Pušavec, ki sledi, flipne tisto in flipne tisto tadrugo in med drugim bigspin flipne cankarjevih šest, Martin Pollak, ki je krivec za nastanek videa, pa je tisti, ki velikokrat pade, sem in tja odlomi kakšen deck, a še vedno navrže materiala za cel part, filmčič pa pred zabavnimi krediti s skejtarijo zaključi Luka Bizjak z legedarnimi Joy Division v podlagi in še enkrat več pokaže s kakšnega testa so njegove sposobnosti, stil, talent in premišljene kombinacije.

Tako je ekipa DWEBA ob pivu ali dveh javnosti predstavila nadaljevanje tistega, kar so pred leti počeli Mitja Okorn z ekipo Not Sponsored in Mitja Legat s KDC bando – Kranj dogaja! WE BAD!

P.S. – Dokler se video v celoti ne pojavi online, se grejte ob trailerju.

Comments are closed.