RECENZIJA: The DC Promo Video
September 11, 2017   //   By:   //   Skate, Vsebine, Skate, Tuje novice, Novice, Video recenzije   //   No Comment

Marsikdo se bo ob prebranem naslovu videa spomnil na tistega iz daljnega leta 2003, ki je nosil ime The DC Video, ki je prinesel toliko novitet in do danes nepozabnih trikov, ki so jih pred štirinajstimi leti sukali asi DC ekipe, a za moment gremo pozabit na 14 let star video in se osredotočimo na čisto novega – The DC Promo Video.

V poplavi videov, ki dnevno kapnejo na medmrežje, ki si jih pogledamo ali pa jih hočeš-nočeš zgrešimo, si tega ne bomo drznili niti izpustiti. 21 minut trajajoč šus odpre Bakerjev podivjanec T-Funk oziroma Tristan Funkhouser, ki je letos stisnil že toliko materiala, da je kar težko verjeti, da je še vedno na amaterski listi. Mala žlehtnoba, ki niti ni tako zelo mlad kakor izgleda, povozi vse terene in ovire, ki jih postaviš pred njega. Kladivo na kladivo, linije takšne in drugačne in par zadnjih manevrov, ki si jih je težko predstavljat, kaj šele lotit in odpeljat v takšni popolnosti, naredijo njegov del perfekten.

Kdo bi si mislil, da bosta po tem, ko nista v Plan B videu True prikazala niti enega samega trika, tokrat spet v akcijo stopila sama šefa vertikalnega skejtanja Danny Way in Colin McKay. Je kratko in je sladko kar sta zasukala v t.i. friends sekciji, kjer bo naše oko zaznala divjega Chasa Webba, Cyrila Jacksona, Carlosa Iquija pa Tommyja Fynna z nekim super tehničnim trikom. V spominu nam ostane portugalski posebnež iz Enjoi škvadre Thaynan Costa, en najboljših skejterjev zadnjih let Jaakkoo Ojanen iz Finske, Madars Apse, legendarni Josh Kalis, kralj switch popa Matt Miller, novodobni pribežnih iz 90ih Josh Shanahan in SK8MAFIA podmladek Alexis Ramirez, ki si je drznil pobrusit okrogel kinkan handrail čez dvojni set šteng v switch stancu, nikakor pa ne smemo pozabit omenit še svetle prihodnosti DC rajderjev kot so Alex Lawton, Ronnie Kessner, Ish Cepeda, Aramis Hudson, Darrel Carey in Josh Gardner.

Kar sledi, so SOTY minute, ki si jih delita Wes Kremer (Skater of the year 2014) in pa Evan Smith, ki si naziv skejterja leta zasluži vsako leto – tudi letos z vsem prikazanim in svežimi DC minutami. In kakšne so te minute? 101% skateboarding, ki poka kot po šivih in nočeš, da se neha. Skejta se povsod, triki in linije so prava paša za oči, zares tapravi whatthefuck pa je zadnji Wesov trik čez znamenite barcelonske valove, ki je še en dokaz več, da so nas v šoli z njutnovimi zakoni in zakoni o gravitaciji samo nategovali.

Ja, skejterja takšnega kova si zaslužita zadnji part v vsakem videu, a tokrat ta pripada brazilskemu superzvezdniku z imenom Tiago Lemos. Nezemljanski odriv, cel kup previsokih trikov, zakompliciranih grindov in predolgih slajdov so lastnosti še enega osebka, ki bo kandidat za skejterja leta 2017 – minute, ki bodo še lep čas na repeat.

Vzemi si 21 minut svojega dragocenega časa, se izklopi iz (a)socialnih omrežij in uživaj ob videu, za katerega veš, da ga boš hotel pogledat več kot samo enkrat, saj gre brez pardona za eno najboljših izdaj tekočega leta. Play!

Comments are closed.