Prvi Šibovje kontest
November 4, 2013   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Tako, pa je za nami prvi šibovje kontest. Kljub slabi vremenski napovedi nam je bilo vreme naklonjeno in smo videli celo nekaj sonca. Kljub temu, da je bil takšen dogodek prvič v našem kraju, je bila udeležba velika tako s strani skejterjev, neskejterjev, hipsterjev, mulcev, mišk, penzionistov.. Ob enih smo otvorili s klasičnim game of skate-om za tamlade, kjer je bilo prijavljenih celih dvajset mladičev. V finalu sta se pomerila Filip Krebs in Matija Sedmak, kjer je zmagal Matija. Pobalinal se je še battle za tretje mesto, katerega je zmagal naš junior Blaž Kovač.

Sledila je prva runda čevapčičev in ogrevanje za glavni kontest – lord oflines. Šestnajst prijavljenih je začelo ob treh s kvalifikacijami, kjer so padle prve hude linije, kajti linijo si je skejter lahko izbral sam, na treh od petih objektov.  Najprej klasični manualbox, nato so rajderji imeli izbiro med okroglim im oglatim railom, zadnji trik pa se je lahko izvajal na grindboxu ali na kickerju čez klop. Do finala so se prebili obsešnov rajder Tadej Skrbiš, Aljaž Uršej in Mitja težak, kjer so pokazali 15 minut res kvalitetnega skejtanja, padle so nore kombinacije in linije (double flip manual + crooked + double flip čez klop, flip manual + fs feeble +  backside double flip, itd…).

Druga runda čevapčičev in še zadnji kontest, saj je ostala le še dobra ura dnevne svetlobe. Kot zadnji kontest je bil best trick čez gap – velike tri tribune, kjer se je skejtalo več ali manj do teme. Padlo je veliko trikov, najmlajši so skakali iz prve štenge, starejši pa so poskušali tudi iz tretje. Zmagovalni trik je bil kickflip iz tretje, ki sta ga sfurala zopet Mitja težak in Aljaž Uršej, treba pa je omeniti tudi štirinajstletnega Jana Pogorelčnika, ki je iz tetje nabil fs 180.

Tako dan kot tudi moči so šle proti koncu, sledila je še razglasitev zmagovalcev ter podelitev nagrad. Omenili bi še sponzorje, Klub koroških študentov, Freak, Monster, Noxclothing, Kewlzone, Murksli in Obsešen.

 

Vsem najlepše zahvale,
društvo za kulturo mladih ŠIBOVJE

 

Text: Jan Logar
Fotograf: Jan Zagernik
Kamera: Marko Knez, Jan Logar, Jan Petkovič
Edit: Marko knez

Fotogalerija:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.536381543096649.1073741829.103330109735130&type=1

Rezultati:

 

Game of skate:

  1. Matija Sedmak
  2. Filip Krebs
  3. Blaž Kovač

 

Lord of the lines:

  1. Mitja Težak
  2. Aljaž Uršej
  3. Tadej Skrbiš

 

Best trik na tribunah:

Starejši (16+): Mitja Težak in Aljaž Uršej

Mlajši (16-): Jan Pogorelčnik

Comments are closed.