POGOVOR: Chris Khan, Mitja Težak in Luka Božič
June 12, 2021   //   By:   //   Domače novice, Vsebine, Domači, Skate, Novice, Intervjuji   //   No Comment

To, da smo imeli letos v Rimu na svetovnem prvenstvu v skejtanju, 3 Slovenske udeležence, nam je lahko v čast. Luka Božič, Mitja Težak in aktualni državni prvak Chris Khan so v tednu dni doživeli in preživeli cel kup zanimivih stvari in dogodkov. Takole so nam odgovorili na par zanimivih vprašanj s še bolj zanimivimi odgovori:

MF: Fantje, kako je takšen spektakel videt v živo? Okej Chris, tebi postaja to že skoraj nekej normalnega, za vaju, Mitja in Luka, pa verjetno nekej čist norega…

CK: Sicer sem že navajen gledat te skejterjev v živo, ampak tokrat je blo to res noro.
Olimpijske igre so noro dvignile level, sploh pri ženskah. Ne upam sploh pomislit, kako bo na olimpijadi v Parizu leta 2024.

MT: V živo videt nekej takega je enostavno noro, sploh če je to dolgoletna želja, tako da sem še danes v šoku.

LB: Videt proje v živo, ki jih drugače cel čas gledaš na YouTubu je res neverjetno. Vsi smo bili v istem hotelu, tako da smo jih srečevali vsak dan.

MF: Kaj vas je najbolj presenetilo. Pozitivno in negativno. Mogoče kakšen šok?

CK: Meni je bilo pozitivno to, da tokrat nisem bil sam. Na teh »olympics« tekmah je škoda, da gredo vsi rajderji s svojimi federacijami in so potem tud druženja bolj tako-tako. Zato je blo fajn, da smo vsaj mi trije lahko hengali, furali skupaj, si vzeli čas za pogledat mesto Rim. Pa bazen, brez tega bi crknil, ker je bilo res vroče. Slaba stvar je bil seveda Covid. Nikamor ne smeš izven hotela, če ni pot od tam organizirana. Skejterji kot skejterji tega itak ne upoštevajo. Maske vedno, povsod, covid testiranje vsakih 72 ur, PCR v grlo do trebuha. Pa ful je bilo poškodb. Frend Massimo Cristofoletti, ena punca iz Kolumbije…

MT: Meni je bila edina negativna stvar italijanska hrana. God damn pasta. Šokiralo me je pa dejstvo kako dobri so dejansko proji. Kako noro skejtanje, res sick!

LB: Šokiralo me je kako so proji dobri. Prvič skejtajo nov park in že po dveh minutah skačejo na največje raile.

MF: 54., 84. in 92. mesto med 103 tekmovalci. Ste pričakovali takšne oz. podobne rezultate?

CK: Na žalost ne. Sem imel pripravljen še kar safe run in še v tem sem zgrešil en trik. So pa danes svetovni skate ranking updejtali in sem na 45. mestu (global), torej na skupnem 57. mestu, če damo stran tiste, ki so iz svojih držav odveč, ker lahko štejemo samo top 3.

MT: Ma ja, mal sem razočaran, ker bi se lahko bolš odrezal, ampak ajde, je blo tko ko je blo.

LB: Ne, seveda sem pričakoval več, ampak mi run, ki sem si ga zamislil, žal ni uspel. Ker je bila konkurenca res močna, sem reskiral z runom, kar se pa na koncu ni obrestovalo. S »safe« runom sem vedel, da ne bom prišel v polfinale, zato mi ni preostalo drugega kot iti »all in«.

MF: Chris, ti že veš od prej, torej Luka in Mitja, vaju je šokiralo to, da je tako malo časa za practice? Ampak kar povej svoje, Chris, hehe.

CK: Meni je osebno že kar okej, da je malo practica, ker me na tekmovanjih najbolj skrbi, da bi se poškodoval oziroma preveč zmatral. Tako je pa ravno dovolj časa, da se navadiš na park in pripraviš svoj run. Je pa bedno to, da ne moreš uživat parka in probat še kaj več od tistega, kar boš na kontestu probal. V tem primeru časa res ni dovolj.

MT: Ja mene je ful presenetilo, da ni bilo skorej nič practica. Pa še to, takrat ko je bil, je bila gužva in sama zmeda.

LB: Meni je urnik povzročal kar nekaj težav, ker 45 minut practica v enem dnevu res ni dovolj. Jaz ponavadi rabim pol ure, da se čisto ogrejem, tu pa tega časa ni bilo.

MF: Kakšne imate plane za naprej? Poletje trka na vrata.

CK: Premiera videa Zmer isto. Job. Snemat za NB# full-length video, tud kakšen VX part, če sva že z Nikom skupej kupila kamero. Biti čimveč v Sloveniji, zdej, ko mam še miniramp pa še lepše vreme prihaja, tako da bom tudi mal več časa lahko preživel s starši. Upam na še kakšen skate trip, v planu pa so še kontesti kot so Pannonian Challenge, Omarisquinho etc.

MT: Čim več pofurat, se udeležit kolkr se da kontestov, zaključit part za Obsešen video Zmer isto in upat, da gre covid čimprej v kurac.

LB: Čim več skejtat in se naučit nove trike.

MF: A je Rim mesto za skejtat? Se splača it sem na tour?

CK: NE, flet je grob, folka je veliko in skoraj nič spotov. Tudi italijanski skejterji radi povejo, da Rim enostavno ni dobro mesto za skejtat.

MT: Ma nevem če. Ni slabo it tja kot turist, skejt tripa pa ne bi priporočal. Rajš kam drugam.

LB: Glede na to, da smo bili večino časa v skateparku in hotelu, nismo videli Rima do te mere, da bi lahko ocenil ali je dober za skejtat ali ne.

P.S. – Fantje se zahvaljujejo sponzorjem popotovanja HMT-Mont d.o.o., Pajdaš Slovenija, Obsešen shopu, Iztoku Šumatiču, Slovenski Rolkarski Zvezi in vsem tistim, ki so jih spremljali in navijali za njih.

Comments are closed.