PENNY SKATEBOARDS V OBSEŠNU!
May 26, 2015   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, PRODUKTI, Novice   //   No Comment

Skejt, miniskejt, rolka, kruzer… poimenuj ga kakor hočeš, kako to bo, niti ni pomembno, saj vemo vsi, da gre za isto stvar – plastičen skejt, takozvani Penny board, nepogrešljivo igračo vsakega otroka 70ih in 80ih let, ko je skateboarding, baziran v Kaliforniji, zanetil pravi bum.

Če ste gledali dokumentarni film Dogtown and Z-Boys ali pa holivudsko izvedbo, narjeneo mnogo kasneje, ki nosi naslov Lords of Dogtown, potem veste, da se je vse skupaj začelo na valovih in se kot strela z jasnega z mini skejti preselilo na asfaltirane površine in v bazene. Do razvoja kvalitetnega skejtka, s super mehkimi kolesi in podvozji, ki so zavijala, je trajalo kar nekaj, a igrača je zasvojila cel svet – tudi naš narod, ko smo iz sosednje Italije kot po tekočem traku domov nosili penny style skejte Gioca in bili glavni na vasi. Leta so minila, trend plastičnih skejtov je zamrl in se pred parimi leti ponovno zbudil.
Pennyjevih kopij je po svetu kot kapelj v morju, med drugim je odličnega zdizajnirala tudi firma Globe (model Bantam), a Penny je pač Penny in prav ta Penny je od danes dalje svežina v Obsešnovih šopih po državi.

Enobarvni, večbarvni, krajši 22-inčni, daljši 27-inčni, skratka ni da ni. Izberi svojega, zakleni kolo v klet in občuti svobodo pushanja po ulicah!

LINK DO WEBSHOPA:
http://www.obsession.si/c-257-longboard.aspx

banner

Comments are closed.