Obsešen Vikend Sešen: Spring Break prvo poročilo
April 5, 2016   //   By:   //   Vsebine, Domače novice, Reportaže, Snowboard, Novice   //   No Comment

Kje sploh začeti? Bilo je… divje. Divji park, divje furanje, divja vročina, divja druščina, divja muzika, na kratko divji Spring Break nad Bohinjskim jezerom. A konci tedna, kot je bil tale, si zaslužijo več kot le stavek ali dva obveznega reporta, ki ga v ponedeljek zdrdramo staršem oziroma sodelavcem.

Začelo se ni prav obetavno – na Voglu smo se v sobotnem jutru zbudili v gosto, vlažno in sila neprijetno meglo. Sramežljivo sonce je vse tja do 11-ih zavlačevalo s svojim prihodom v (odlično pošejpan) Park Vogel. S prvimi žarki upanja, pardon sonca, pa so se prikazali tudi obrisi bodočih udeležencev 4. Obsešen Vikend Sešna.

Do poldneva so bile vse vremenske skrbi odveč. Mlado, malo starejše in “staro” se je namazalo s sončno kremo, zategnilo buce in napadlo tekmovalni setup v sestavi “strehca box to down rail“, mala tuba, double kink, kreativni combo.

Najprej so v kvalifikacijah navrgli nesponzorirani rajderji, ki imeli slabe pol ure časa, da so sodniškemu tribunalu pokazali čim več razlogov za uvrstitev med osmerico, ki se je udarila v finalu. In sodniki so imeli kaj za videti: od suverenih napadov kreativnega combota, do switch trikov in disaster boardslide-ov na double kinku, svetlo prihodnost slovenskega snowboardinga pa je nakazovalo tudi dogajanje na mali tubi. V finalu se je situacija samo še stopnjevala, na koncu pa je zmago in enoletni DC Sponsorship odnesel lokalni as Jani Thaler. Sledila sta mu Jaka Valant na drugem in Naj Mekinc na tretjem mestu.

Posebno pozornost in pohvalo si zasluži četverica brezkompromisnih deklet, ki je suvereno napadla vse objekte na prizorišču. Najvišjo stopničko si je prifurala Nina Harc, mesto pod njo je zasedla Vesna Kajzer, zmagovalni oder pa je sklenila Tinkara Valcel.

Sočasno z dekleti so na svoj račun prišli tudi sponzorirani fantje. Padali so triki, padali so bangerji, padali so rajderji, vsa akcija pa je bila pospremljena z bučno podporo skrbno izbrane glasbene podlage in navzočih gledalcev. Skupno zmago in best trick je odnesel Erik Harc, sledila sta mu Nejc Ferjan in Tadej Valentan. Najboljšo trojico je tradicionalno nagradila Zavarovalnica Triglav.

V večernih urah se je akcija iz parka preselila v bar Čuk, kjer je noč (kot je to že v navadi) dobila svojo moč. Iz seznama obveznih vsebin smo odkljukali Moshpit in celo Stage diving.

Četrti Obsešen Vikend Sešen pa niso bili zgolj triki na bordu in žur do jutranjih ur. Akcija, ki sta jo več kot uspešno pogajanja Monster Energy in Cockta, se je odvijala tako rekoč na vsakem kotičku parka. Posebno popestritev je na Vogel prinesla ekipa Hilstrike, ki je na ogled in na poizkus pripeljala svoje “next level” Snow Trike-e, s katerimi je po ter ob progah divjalo staro in mlado. Pravo punk-rock spring break pravljico pa si bi težko pričarali brez jagodnega izbora glasbe izpod rok ¼ kolektiva Everything Goes. Hvala vsem in se vidimo naslednje leto!

Spisal: Luka Krajnik

Foto: Emil Kozamernik (galerija 1) in Klemen Humar (galerija 2)

Comments are closed.