Obsešen Vikend Sešen 2018: prvi report
April 17, 2018   //   By:   //   Vsebine, Novice, Domače novice, Reportaže, Snowboard   //   No Comment

Pa smo ga le dočakali! Letošnji Obsešen Vikend sešen je postregel z vsem, po čemer smo hrepeneli skozi letošnjo dooooolgo zimo. Na sončno aprilsko soboto se je na Voglu zgodil pravi #SpringShred, na katerem se je obrnilo veliko hudih čevapov in še več še hujših trikov.

No, preidimo k bistvu… kaj in zakaj se je sploh dogajalo?

Najprej je vesela druščina v okviru državnega prvenstva v Big Airu napadla kickerje. Tekmovalci in tekmovalke, stari od 8 pa vse tja do 30 let, so navrgli malo morje trikov — od stylish grabov do epskih Backside 1080 Double Corkov. Naslovov državnega prvaka oziroma prvakinje so se vsak v svoji kategoriji na koncu veselili Naj Mekinc, Ožbej Kuhar in Urška Pribošič.

Ko je močno pomladansko sonce snegu dokončno odvzelo vse drsne lastnosti, se je akcija preselila v zanimiv “rail garden”, kjer se je mlado in staro udarilo na tradicionalnem Obsešen rail Sešnu. V slabih dveh urah so tako rookiji kot tudi stare sablje dodobra zaposlili sodnike in zbrano publiko —prvi so komaj sproti beležili vse odfurane trike, slednja pa med glasnim navijanjem ni imela časa niti dihati.

Med rookiji se je zmage in DC sponsorshipa za naslednje leto veselil Ožbej Kuhar, na zmagovalnem odru pa sta se pridružila še Jan Vogrin in Lan Gabrijelčič. V Open kategoriji so se denarnih nagrad Zavarovalnice Triglav veselili Rok Podgorelec na tretjem, Nejc Ferjan na drugem in lokalni šef Jani Thaler na prvem mestu. Slednji je kot pravi bohinjski as kakopak požel tudi največji aplavz dneva, trik dneva pa je pripadel drugouvrščenemu Nejcu Ferjanu.

Po koncu tekmovalnega dela je sledilo, zdaj že tradicionalno žrebanje nagrad med vsemi prisotnimi, ki so z nakupom srečk zbrali skoraj debelih 400 evrov. Zbrana sredstva podpore so pristala naravnost v rokah šejperske ekipe, kateri se gre največja zahvala za Snowboard raj, ki smo ga letos na Voglu lahko uživali (in ga še lahko uživamo), že skoraj pet mesecev.

Ko so žičničarske naprave utihnile in so zvočniki prenehali grmeti, se je manjša ekipa rajderjev s pomočjo snežnih sani lotila velikega kickerja in odfurala epski sunset session. Padali so backflipi, double corki in stylish triki vseh vrst. Rezultate si poglej v spodnji galeriji.

Komu se gre zahvaliti za epsko soboto, ki jo bomo v najlepšem spominu hranili vsaj do naslednjega Obsešen Vikend sešna? V prvi vrsti vsem prisotnim in prisebnim… hvala za nepozabno energijo! V drugi vrsti sponzorjem: Zavarovalnica Triglav, Monster Energy in Cockta — brez vas bi se težko tako zabavali. Hvala Klubu Radovljiških Študentov, ki je s 40kg čevapov lepo poskrbel za naše želodce. In nenazadnje hvala ekipi Snowparka Vogel! Brez vas… bi verjetno carvali po progi!

Uradni video po podatkih dokaj zanesljivih virov prihaja kmalu, do takrat pa si poglej foto galerijo razdeljeno na štiri dele.

GALERIJA 1 – Državno prvenstvo; foto: EKO

GALERIJA 2 – Obsešen Rail Sešen; foto: EKO

GALERIJA 3 – Obsešen Vikend Sešen; foto: Domen Dajčman

GALERIJA 4 – Sunset Sešen; foto: EKO

Comments are closed.