Obsešen Sešen: bilo je…
April 4, 2019   //   By:   //   Vsebine, Domače novice, Snowboard, Novice   //   No Comment

… noro! Tradicionalni Obsešnov “zaključek” freestyle sezone kilometer nad gladino Bohinjskega jezera je postregel z vsem, kar smo od njega pričakovali. Sonce, sneg, roštilj sešen, koncert in morje hudih trikov, ki so jih udeleženci bolj ali manj uspešno izbrusili čez postavljene objekte. In kaj vse se je navrglo na Voglu?

Trik dneva je pripadel lokalcu Janiju Thalerju, ki je na double kinku spekel tehnično zavidljiv Disaster Swich Backside 270. Poleg omenjenega trika si je Dzoni s predstavo na drugih objektih prislužil skupno 3. mesto.

Mesto višje se je v odprti PRO kategoriji zavihtel mladi up slovenske Snowboarc scene Naj Mekinc, ki je pokazal, da ima poleg kickerjev še kako naštudirane tudi raile.

Veliki zmagovalec letošnjega Obsešen Vikend Sešna je postal stari znanec najvišje stopničke Nejc Ferjan. Navrgel je veliko trikov, v spominu pa nam je ostal njegov FS boardslide skozi celoten double kink, ki ga je na koncu začinil s klasičnim 270 “precl” izhodom.

Vsem trem je za nagrado denarnico odebelila Zavarovalnica Triglav.

Med dekleti je slavila Tinkara Valcl, med mlajšimi fanti pa Ožbej Kuhar, ki si je s svojim furanjem zagotovil enoletni Obsešen support.

Rezultati:

Open:

  1. Nejc Ferjan
  2. Naj Mekinc
  3. Jani Thaler

Dekleta:

  1. Tinkara Valcl
  2. Nika Godec
  3. Lana Tratnik

Mlajši:

  1. Ožbej Kuhar
  2. Anej Herženjak
  3. Teo Vraničar

Dogajanje na railih je pospremilo lepo število gledalcev, ki so na svoj račun prišli predvsem pri tradicionalni tomboli, s katero smo zbrali več kot 200€, ki jih bo ekipa Snowparka na Voglu investirala v še boljše čase, kot jih živimo ta trenutek. Omeniti velja tudi glavnega “hype mojstra”, oziroma prvo grlo dneva Klemna Bučana in ekipi Kluba Radovljiških študentov ter domače destilarne Karakter, ki sta združno razvajali lačne/žejne. Slednjim je na pomoč priskočila tudi pijača vaše in naše mladosti ali bolje rečeno Cockta.

Kaj sledi? Za začetek si poglej jagodni izbor fotografij, uradni video sledi kmalu!

Na Voglu pa se je dogajalo tudi naslednji dan, torej v nedeljo, kjer se je odskakalo državno prvenstvo v Big Airu. Tudi od tam vam ponujamo par spodnjih fotografij (foto: Urban Cerjak), reportaža v tekstovni obliki pa vas čaka na spodnji povezavi:


https://www.sloski.si/index.php?t=News&lang=sl&id=62031

Comments are closed.