INTERVJU: Rok Benedik
December 16, 2009   //   By:   //   Intervjuji   //   No Comment

Kljub temu, da sem od Benedika par let starejši od njega, sem z njim eno leto gulil šolske klopi – samo pri določenem predmetu, da smo si takoj na jasnem. Dedec je precej mirne narave, mal umetnika. Res da nisva skejtala dostkrat skupej, sem pa opazil v njem neko zagnanost in željo po še. Ja, kilometrina dela svoje, saj ni nek novinec na področju skejtarije pa čeprav je tole en izmed njegovih prvih (kao) intervjujev. V bistvu mi je tip kar podoben – ima zjebano koleno, fura goofy stance in je obseden z blackbox produkti.

portret_f_alice Portret (foto: Alice)

1. Glede na to, da bi tale stvar mogla bit v tiskani verziji Pendreka, mi po pravici povej kolk si joku, ko si vidu da te ni notr? – Joku nč, je pa res, da sm dvakrat prelistal celo zadevo, da sem lahko rekel fakof, heh.

2. Dejva kr štartat rutino – kdo si, kaj si, zakaj si in zakaj skejt? – Rok Benedik, skejter/študent/trenutno zaposlen kot dizajner. Zakaj? Tastaredva praš (hehe), zakaj pa ne dene mi.

3. Si si ogledu oba nova Blackboxova videa, $lave (Radio Television) in Zero (Strange World)? Komentar? – Sem ja, za $lave me je najbolj zanimalo, kakšne montaže se bodo lotili, in kar so pokazali, jim dam en velik + . Pat Burke mi overall zmaga, filmu da tak fajn kontrast. Pri Zero sem z odprtim gobcem gledal parta od Hill-a in mlajšega Jamie-a. Tud Marisa je zlo lepo presenetla.

4. Kaj počneš zdej, ko uzunej mraz posiljuje? – Mraz niti ni tak problem, bolj mi najedata sneg in dež, ampak se že najde kšna garaža, tud Celovec je kdaj pa kdaj v igri.

5. Evo, eno vprašanje s check outa – dobrega sessiona ni brez _____… – Dobre družbe

benihana Benihana, Kranj (foto: Fettich)

6. Slovenskim internet uporabnikom se je par dni nazaj prikazal drugi trejler za kranjski video, ki prihaja, Cela Pizdarija. Te lahko pričakujemo v njem? – Nimam pojma, res. Kako stvari tečejo glede tega ne vem nič.

7. Po kom se zgleduješ? – Odvisno od področja. Pri skejtanju,… težka… mislm da Leo Romero, že od začetka mi je bil “snazzy”…

8. Tvoji plani za prihodnost? – Pomoje jih je preveč za pisat, ampak če se mal omejim, mi imata največjo prioriteto diploma v prihodnjem letu in pa povratek na skejt z zdravim kolenom.

9. Še kej sam na hitro povej preden končava. – Les je lep, skrbimo da tak tudi ostane (čist na random, vem, hehe)

10. Povej nam še tvoj favorite skejt part vseh časov in favorite part z leta 2009. – Spet ena težka, … vsi od Jamie Thomasa so itak klasika,… ampak pomoje je pa edini part k me na 110% napali part od Templetona v Good and Evil. Za letos pa mislm, da je name največji vtis naredil part od Boba Burnquista v Flip Extremely Sorry.

tailslide Frontside tailslide, Kranj (foto: Fettich)

Comments are closed.