Intervju na temo novogoriškega skateparka z Davorjem Miljkovićem
November 27, 2013   //   By:   //   Vsebine, Domači, Skate, Domače novice, Novice, Intervjuji   //   No Comment

No, pa bo končno tudi naša mala državica stopila en korak naprej. V Novi Gorici nastaja čisto pravi in končno res pravi skate park, ki mu lahko brez sramu rečemo skate park. Težko se že vnaprej zahvalimo možem, ki so držali obljube, da se bo to res zgodilo še v tekočem letu dvatrinajstem po vrsti, v veliki meri, če ne celo kar največji, pa gre zahvala Davorju Miljkoviću, novogoriški legendi skejtanja.
Preberite si krajši intervju, ki je nastal prav na to temo, marsikateri odgovor pa si je/bo potrebno tudi zapomniti.

davor

1. Kdaj lahko pričakujemo uradno otvoritev, če je datum mogoče že znan?

Otvoritev je predvidena 13. ali 14. decembra 2013, ti pa v kratkem potrdim točni datum, me čaka jutri še sestanek na občini.

2. Koliko časa je trajalo od prve ideje do dneva, ko se je kompleks začel gradit?

Prve ideje in koncepte o betonskem skate parku smo v klubu RAKETA začeli razvijat že kar par let nazaj, okrog 2005 je bilo to, zadnje dve leti pa se je delalo prav na tem konceptu skate parka, katerega gradnja se zaključuje te dni.

3. Ali bo vstop v skate park plačljiv?

Skate park bo free, ni privatna zadeva, je javna površina, kjer se narod združi in je del sprehajalnega parka BOROV GOZDIČEK v Novi Gorici.

4. Kaj pa okrog nočnega skejtanja? Bo to izvedljivo?

V skate parku bodo lahko tudi nočni sešni. Postavljeni bodo reflektorji, ki bodo svetili do določene ure. Kakšen bo urnik, se bo javili takoj, ko se dobi ta podatek.

5. Ali bo okrog parka še kaj drugega?

Okrog parka ne bo nič razen hiške za prireditve. Park je v sklopu sprehajalnega parka, v bližini pa je itak center mesta samega. Dobrih 300 metrov stran je vse – od barov, restavracij in tako naprej in seveda tudi skateshop OBSEŠEN NG, ki je pa cca 500 metrov od parka. Bo pa v parku možnost priklopa na brezplačni WI-FI internet.

6. Ali je skrivnost, če se povpraša po ceni celotnega projekta in kdo vse so bili investitorji?

Projekt je stal dobrih 500.000€, investirala ga je mestna občina Nova Gorica in še nekaj drugih EU sredstev se je dobilo v ta namen.

7. In kaj sledi? Mogoče kakšne posebne želje in ali misliš, da se bodo sedaj končno zganile tudi druge mestne občine oziroma mesta po državi?

Zaenkrat ne sledi še nič, ker je pač najprej treba uživat in furat v tem parku. Res lepo delo je naredila naša občina. Vse pohvale županu Mateju Arčonu in Vladimirju Peruničiču ter ekipi, ki je bila odgovorna za projektiranje skate parka. Želje za naprej, hm… mogoče, da bi dobili še kakšen proctor v mestu za kakšno drugačno opcijo parka oziroma mini bowla. Bomo videli, srčno pa upam, da bo ta skate park začel novo dobo skate parkov pri nas in da bodo občine v bodoče imele večji posluh pri tovrstnih projektih ter pravilnemu zasnovanju in postopku za izgradnjo skate parkov.

(fotografije: Davorjev fotoarhiv)

Comments are closed.