INTERVJU: jan begus
September 8, 2009   //   By:   //   Intervjuji   //   No Comment

Tudi Begija ni treba več predstavljati…

begi (1 of 1)

MŽ: Begi, si ready?

JB: Sem… kaj pa, ko mam kr tremo… pred internetom, ki ga nisem videl 4 dni, hehe.

MŽ: Hah. Povej zdej… ne dolgo po premieri videa Mad World je s tvoje strani sledila poškodba roke. O tem je blo mogoče prebrat tukej in tam, nikjer pa nisem/nismo zasledil kej več rečenega o tej stvari. Za kaj je šlo?

JB: Šlo je za ne polom, ne prelom ampak odlom obeh kosti, ki st az željo po zraku še pogledali ven. Odlomljeno, operirano in skoraj pozdravljeno ob vrhunski negi – vse v Avstriji. Sam Bog al pač nekdo me je poslal tja polomt si roko… polomil pa sem si jo valda na fletu, ker drugač se sploh ne da polomt – bližje so tlom, prej pokajo kosti. In to bi blo pomoje vse glede moje roke…

MŽ: Ne še. Rehabu oziroma čakanju ni videt ne konca ne kraja. V čem je fora?

JB: Očitno je fora v slovenskem zdravstvu al kaj? Res je, da sem si grdo zlomu roko in si pridelal par kosov železja, ampak očitno želja slovenskih zdravnikov po zdravljenju ni tako visoka… če pogledaš ljudi s pomoljeno roko, so v 3-4 mesecih okej, jaz pa po pol leta še kar nevem kaj delat z njo. Končno se približuje dan, ko zvem a lahko držim v njej sladoled al ne, hehe.

nolinollie, Trzin, foto UrbanP

MŽ: V tem času si se kar dobro posvetil fotografiranju – je to že passion od prej?

JB: To je passion, ki je bil že dolgo v planu ampak se se mu v tem času imel čas 100% posvetit in sem tud se… poleg kosmate kepe.

MŽ: A točno, psa si si umislil. A ni blo govora o tem, da si boš kupil kozo?

JB: Res je bil govor o tem, da si kupim pritlikavo kozo, stvar še ni zaključena. Štalca jo čaka, samo problem je, ker jo ne morem kr notr zapret pozim na 2 kvadratna metra… Mislim, da nekega dne tud ona pride k familiji. Kul bi blo, ker bi pol ona kosila tukej travo naokol. Dejansko folk ful podcenjuje te koze. So zlo inteligentne in so po pameti na ravni psov, če niso kr višji od njih. Pritlikave so pa še tko mejhne, da jih dejansko lahko voziš naokol. Neve, če jih lahk naučiš, da so sobno čiste… plus kdo bi hotu met luknje v parketu?

MŽ: Nazaj k skejtanju – počas se »vračaš« na skejt sceno. Kakšen setup imaš trenutno?

JB: Počas se, ja. Trenutno se valjam po flatu, da dobim filing nazaj. Trenutno in zaenkrat je moj skejt še lesen. Prisegam na ekološke stvari – tko ko koza, hehe.

ssbstsswitch backside tailslide, Nova Gorica, foto UrbanP

MŽ: Spremljaš skate sceno po svetu, to je jasno – se kterega videa/videoparta/eventa še posebej veseliš?

JB: Zadnje cajte ostajam bolj zadej s spremljanjem. Je tolk enih stvari, da res nevem kterga oz. česa se najbolj veselim… razen valda sebe spet v polni funkcionalnosti. Drugač se pa čaka Krizo pa Hec, da vidmo kaj dečki delajo. Na svetovni sceni sem vesel, da je nazaj Justin Case. Vsi mulci, ki so se okrog njega motal, so dans pravi robotki na skejtih.

MŽ: Morem še tebe povprašat o tem, ker že delava intervju prek interneta… kakšen se ti zdi tanov Pendrek web site?

JB: Stajliš. Je bil čas, da se mal oči spočije. Pa updejtaš ga skos, to je še bolj kul. Pa stric Peter [Fettich] je takoj sladkarije za oči prispeval. Men je kul, evo – komur ni, ga nej ne gleda.

MŽ: Boš tud ti prispeval sladkarije za oči [fotogalerija]?

JB: Pa bom počas, če bo komu všeč kar delam oz. kar delajo ljudje v sliki.

nolhilnollie heelflip, Ljubljana, foto UrbanP

MŽ: To te morem prašat… bil si na otvoritvi ljubljanskega skateparka. Ti je všeč kar si videl in česar nisi mogel stestirat?

JB: A po pravici? LJ ma skejtpark! Sicer škoda, ker ga nimajo še naši hribi, ampak itak… Ljubljana ma skejtpark! To je Slovenija rabila že vsaj 20 če ne 40 let – zadevo na kateri folk lahko trenira, napreduje al pa magar samo gleda. Park se mi zdi zakon, samo so pa detajli, ki bi jih jaz naredu drugač oz. bolj v prid skejtanja. Namesto kratkega eurogapa bi zadevo potegnil, ne pa, da se zaletiš notr. Pa kakšen okrogel robnik bi zamenjal za kvadratnega, samo ker je park narejen za vse te športe, nej še blejder uživa v njem –  a ni tko?

MŽ: Exactly. Kakšne maš plane za prihodnost? S tem mislim predvsem na skateboarding!

JB: Stat na skejtu cel, delat trike, kruzat in pač mogoče kej narest v tej smeri ampak po pravici… samo skejtal bi rad, to je vse. Pa valda rad bi bil v krogu ljudi, ki radi to počnejo – skejtajo.

Comments are closed.