INTERVJU: domen dijak
September 26, 2009   //   By:   //   Intervjuji   //   No Comment

Domna sem pobezal kar na avijonu in sicer mi je bila interesantna tema game of skate…

dichiportret [foto: Fogy]

MŽ: Glede na to, da si »državni prvak« v Game of SKATE disciplini, si se udeležil evropskega prvenstva letos, ki je bilo v Parizu. Dej deli mal občutke z nami, kako stvar zgleda v živo etc…

DD: Ja, bilo je gud, šel sem sam iz Brnika. Imel sem plačano karto letalsko, prenočišče, 2 večerji. Mi je blo na začetku mal bad it sam ampak sem se hitr znajdel, takoj najdu lokacijo, hotel. Tam sem najprej naletu na norvežana, ko je zbegan lutal naokol. Hitr sem pogruntal, da noben ne zna anglešk, je blo bolj vse pol UI UI. Okej, pridem v sobo, notr pa samo kauč… pa 2 v sobi. Sem bil s fincem v sobi, tip pomoje skadi kilo trave na dan. Skratka ob debati z ostalimi nobenmu niti ni blo jasno kako grejo te kauči narazn. Pol smo šli skejtat mal naokol, na izi sešen, iskat kašn spot pod streho, ker je deževal, pol pa večerja v restavraciji, kamor nas je ta predstavnik od Es Footwear pelu pa na par perčkov in zjebani od vsega spat. Zjutri takoj zastojn kava v hotelu, pol pa počas do prizorišča samega eventa. Aja, vmes smo se še na parih spotih ustavli, kjer je padu hardflip s prve čez 7 šteng, tud nollie heelflip s prve in nollie bs flip tud, pa crooked grind po najbolj strmem in najkrajšem rejlu tam. Smo šli dalje, ograjce postavljene, kr dost folka naokrog. Je blo vseskupej ful friendly, smo se itak že prej spoznal med sabo. Smo začeli, sem bil v prvem krogu že kr prvi na vrsti, še žreb sem dobil…

MŽ: In si pokazal flipa in…

DD: Ja, zajebu sem ga. Pa prvič na kteremkoli kontestu brez treme. Recimo v Kranju sem bil živčen ko prasica, v Ljubljani isto. Sem ta dvoboj sicer dobil, proti avstrijcu sem pa naslednjega zgubil, njemu je ratal do polfinala, tam ga je izloču Sewa Kroetkov, ki je nakonc tud zmagal.

VIDEO – Game of SKATE Finale 2009 (Paris)

MŽ: Kolk smo pa Slovenci kej uzadej kar zadeva trikov med samo igro?

DD: Mal smo še zadej, ne pa spet tolk ko 5 let nazaj. Prnas nebi verjetno noben al pa redka izjema pokazala bigspin hardflip, pop shoveit late varial flip, fakie fs 180 late varial flip in  podobni triki, ki jih do prej sploh še v lajfu vidu nisem, ti pa da taka stvar ful ene motivacije za naprej – videni triki te vlečejo naprej, sem se jih tud sam par dost hitr nauču. Res ful dobra izkušnja.

MŽ: Kaj pa okrog pravil? Delamo mi kej narobe, furamo trike, ki se jih uradno ne dela na uradnih gejmofskejtih?

DD: Kolkr vem razni body variali [sex change] niso dovoljeni, niti nisem nobenga videl, da bi jih kej delal, drugo pa v Ljubljani ni bli nič kej narobe.

heel

halfcab heelflip, Ljubljana [foto: Igor Petronijevič]

MŽ: Kaj pa one footi?

DD: Ja, to je dovoljeno, so padal na 100 in en način, tud caspeflipi so se fural. Pač klasika, na tla nesmeš stopit pa prjemat decka, pravila skratka dost identična, tud tam sta bla za zadni trik 2 poskusa. Se mi zdi, da so se pravila mal priredila po Berricsu, da je use skupej še bolj friendly in bolj sproščeno, traja dlje, je bolj zanimivo, men ustreza.

MŽ: Po koncu igre valda niste šli domov, vsak v svojo državo?

DD: Ne, ene 6 nas je šlo še mal naokrog. Nas niso na ajflov stolp spustil gor s skejti, smo spodi udarl en izi sešen na najbol gadnem fletu v lajfu. Do enih zjutri smo bluzil tam, pred hotelom smo mel še en manual pad sešen pa perčke, ful zabavno.

MŽ: Se je snemal kej, pač ta street fora?

DD: Ma eni so, jaz nič, nebom mel nikjer nič za videt s tam.

MŽ: In pol domov?

DD: Ja počas, bil sem zjeban ko prasica od celga toura, avijon zjutrej ob devetih, na letališču moreš bit ene 2 uri prej, itak sem pa takoj prvi dan že zgubu letalsko karto za domov. Smo na letališču hitr to zrihtal, doma sem pa pol skor celdan in noč prespal.

MŽ: In plani za naprej? Ker te lih intervjujam na avijonu, mi lah še to poveš, mava čas.

DD: Ja v Barceloni mormo Milana najdet, da kufre odložimo, da bomo mel kje za spat. Aja, okrog game of skejt? Se bom udeležval tega še, itak, treba se potrudit, probat zmagat, sicer je pa kr hard to dosežt.

winnazzmagovalci v Ljubljani [foto: Igor Petronijevič]

MŽ: Če bi mogu izpostavit 5 ljudi, s kterimi bi blo hard dosežt zmago, kteri so to oziroma da te vprašam še tkole; kdo bi mel uzunej šanso kej pokazat, glede na to kar si sam preživel/doživel?

DD: Jz mislim da Luka Bizjak, ti, Fogy tud, če navržeš ene 5 pressure flip kombinacij zapored, Svarun bi mel šanse, kr ma široko paleto trikov… Težko to rečt, itk je ful tud od sreče odvisno. U ja, pa Beguš… pa Jan Čefarin tud!

Comments are closed.