INTERVJU: Denis Paler
February 14, 2011   //   By:   //   Intervjuji   //   No Comment

portret_urbi[foto: Urban Petranovič]

MF: Ko sem ti omenil, da se mi zdi čas zate za en web intervju za Pendrek, si mi omenil, da si ga imel pred petimi leti. Kako se ga spominjaš ?
DP: Vse skupaj gre tako hitro, da se mi zdi kot da je bilo to včeraj, kar je po eni strani dobro, spet po drugi pa pač ni.. Življenje gre naprej in mi po takšnih in drugačnih poteh z njim…tako kot vsak zemljan na tem svetu.

MF: Kako izgleda Denis Paler v letu 2011? Kje so prioritete ter kje na seznamu sta šiht in skateboarding?
DP:  Trenutno zaradi službe živim v Ljubljani, ki ima tu sedež. Zadeva super laufa. Tukaj imam veliko znancev, prijateljev in poslovnih partnerjev, tako da vsak dan izgleda pestro, hvala bogu. Vse zahvale Urban Roof-u za njihov trud in izgradnjo indoor skateparka, kajti to nam vsem omogoča zimsko skejtanje in s tem posledično nadgrajevanje nad svoj nivo …na toplem, seveda…
Kar pa se tiče poslovne kariere, so stvari dost uspešne. Konec koncev sem delno skupaj s prehrambeno industrijo, kjer se hvala k…. recesija ni tako močno poznala.

MF: Stal si v začetni postavi ekipe Frame Skateboards. Kakšni so bili te časi?
DP:  Sam Frame Skateboards projekt je dost zanimiv, zanimiv je tudi na pogled na takratnji team in na ljudi, katere sem prek tega spoznal in z njimi doživel vse to. Prepričan sem, da tega nihče od nas ne bo in ne more pozabit, tako da držim pesti za šefa in ostale, da jim uspe na njihovi takšni ali drugačni življenski poti.

MF: Marsikaj se je prebralo in slišalo o tvojem “odhodu” iz omenjene ekipe, nič pa ni držalo. Lahko sam opišeš kako se je saga končala?
DP:  Res se je ogromno govorilo o tem… Sem se odločil, da grem. Nisem bil primoran it ampak sem vseeno šel. Skejtam naprej ampak sigurno je pa prioriteta moja kariera in ne skejtanje, moji skillsi pa tudi niso dobri, da bi se kdo od ta večjih sponzorjev tepel za mene in mislim, da se tudi nikoli ne bodo. Skejtam za svojo lastno sprostitev in mi je več ali manj za vse ostalo vseeno.
Sicer pa Frame osebno zelo močno podpiram, ampak sem siguren, da se dajo stvari izpeljat na drugačen način in ne tako, kot so tekle takrat. Kako stvari tečejo zdaj, nevem. Nisem kompetenten za ta odgovor in ti ne znam odgovorit. Poznaš The Boss-a osebno pa ga sam povprašaj, sigurno pa so stvari usmerjene na pozitivno stran, moram pa priznat, da če ne bi bilo Frame skateboards, ne bi bilo zame vzporedno ne Obsešna in vseh ostalih stvari, katere spadajo zraven vsega tega….

MF: Zgodba o Frame tattoo-ju (prvi del črka F in zdej na novo še dilca) – kakšna je štorija okrog tega?
DP:  Na to stvar sem še danes ponosen in s tem spadajo zraven še drugi stvari, katere so se zgodile hkrati s tem in zato so tudi te stvari na meni. Vso resnico in poanto vem samo jaz in tako tudi ostaja. Vse to ima sigurno svoje razloge, kateri meni pomenijo veliko in so vplivali nam in na moje razmišljanje, vse ostalo pa je samo word on the street with bullshit…

MF: V petih besedah opiši jesensko turnejo 2010 v Barcelono.
DP:  Barcelona kot Barcelona, ampak ljudi, ki sem spoznal in po dolgem času spet videl ter kakšne stvari smo doživeli tam, so pa sigurno nekaj, na kar moramo biti  ponosni vsi. Prijateljstva, katera smo tam utrdili, so pa res… nekaj neverjetnega.
Torej v parih besedah opis – Good people + great vibe + great skateboarding + a lot of fun + a lot of good business = Barca 2010!

MF:
Nam zaupaš kaj o sebi, česar ne ve vsak slehrni posameznik?
DP:  Določene stvari deliš z določenimi ljudmi, sigurno pa ne z internetom…

MF: Dopolni stavek “Nikoli v življenju ne bom __________________”
DP:  ___________ vozil switch

MF: Kaj si obetaš od skejtanja v tekočem letu, ki smo ga pravzaprav šele dobro začeli?
DP:  Trenutno delam s Kikijem na novem partu. Video napovednik je čisto svež, na ogled par vrstic nižje. Sepravi nekaj že imava, nekaj bova še naredila… obeta se veliko, ampak pomoje bo pa izid bolj slab… Bom pa brez dvoma delal po svojih najboljših močeh.

MF: Finiš?
DP:  Stay gold

[kamera in montaža: Kristijan Stramič]

Comments are closed.