FOTOREPORTAŽA: VOLCOM HAPPENING, KOPER 2024
July 1, 2024   //   By:   //   Skate, Domače novice, Vsebine, Reportaže, Novice, Fotogalerija   //   No Comment

Volcomova skate turneja Volcom Happening se je letos prvič ustavila v Sloveniji, bolj natančno v skateparku Koper, ki je poleti več kot idealna destinacjia za skateboarding, glasbo in večerna druženja.

Pripekanje sonca je v parku na Bonifiki dogajanje prestavil za par ur, kar je v grobem pomenilo, da se lahko tako skejterji kot tudi obiskovalci še prej skočijo namoči v morje par streljajev stran. 

Ker pa smo na vikend, ko skejterski svet med drugim praznuje tudi Go Skateboarding Day, dobili v morje porcijo saharskega peska in druge umazanije, je bilo potrebno najti alternativo – bližnje sence oziroma enostavno skejtat v parku in pred njim, kjer so stali prinešeni objekti. Mičo, ki ponavadi brunda v punk rock bandu Backstage, je skrbel za hladne tekoče pive, Tedijev Fingerbear je poskrbel, da se s prstnimi rolkami zabavajo najmlajši, iz sosednjega vogala so dišale nepogrešljive roštilj dobrote, DJ glasba iz vseh vetrov pa je zabavala vse generacije obiskovalcev dogodka.

Kmalu so sodniške vrste zasedli Miro, Krebs in Bembič, Aljo je poprijel za mikrofon in vse je bilo pripravljeno za prve vožnje. Spodbudne številke tekmovalcev (6 deklet, 10 mladeničev in cca 30 starejših) se je pomerilo za top nagrade. Prav vsak tekmovalec med mlajšimi je domov odnesel materialno nagrado, medtem ko je med starejšimi najboljših 8 napredovalo v finale.

In tam je stvar postala dodatno zanimiva. 

Prižgali so se reflektorji, mikrofon je postal glasnejši, glasba še za odtenek bolj na power, skejterji pa so imeli po 10 minut časa na treh conah – tehnična/ledge cona kot prva, pramida z railom in eurogapom kot druga ter tretja s stopnicami, railom in hubba ledgem.

Triki so padali, padali so fantje, se pobrali in izkoriščali zadnje atome moči. Raja je norela, skandirala, ploskala, v ozadju pa so že za koncert pripravljali metalci (pozabil ime?), divjaki Gründ, kjer za mikrofon drži Gal, ki je tudi sam fural kontest ter za ta večer one man band Smedja in Smetke.

Pred samim špilom so se podelile še nagrade zmagovalni osmerici, kjer so prva tri mesta zasedli in tako tisočaka v evrih odnesli Luka Božič kot zmagovalec, Chris Khan kot drugi in Mitja Težak kot tretji.

Žurka se je z bendi, vsesplošnimi debatami in še ženskim duo DJ setom Warrego Vales nadaljevala pozno v noč. Krasno!

REZULTATI STAREJŠI:

 1. Luka Božič
 2. Mitja Težak
 3. Chris Khan
 4. Žan Hameršak
 5. Janez Maksimilijan Zorec
 6. Rok Čokelj
 7. Klemen Boc
 8. Sebastian Christidis

REZULTATI MLAJŠI:

 1. Ostoja Braškovič
 2. Tai Šporar
 3. Gabriel Koprivec
 4. Tine Grosar
 5. Jure Vidmar
 6. Vid Kopič
 7. Dominik Plahuta
 8. Sven Stupar
 9. Ty Prevovšek
 10. Dan Lonzarič

REZULTATI DEKLETA:

 1. Lina Sevčnikar
 2. Taja Grosar
 3. Loen Peress Viškovič
 4. Zuzana Srdinkova
 5. Kim Grosek
 6. Karolina Novak

fotke: Aneo Belušič in Tadej Cerkvenik

Obe fotogaleriji si lahko ogledate na FB povezavah: https://www.facebook.com/SportnoDrustvo.ObalaRiders/posts/pfbid036RuYPMCwYfFJF6MgbyEPikvXGL9xtuXipUhbifKEQUKhnhnDZppz7uwEgDQkLfpPl

https://www.facebook.com/SportnoDrustvo.ObalaRiders/posts/pfbid021sBZNYGWT1RDD1s3wFmBTj4d6QV1RcZibc18EkUmj9YzJwhdZ13SJAyJZtXeq6xAl

Comments are closed.