FOTOREPORTAŽA: V pršutih je pop 2018
May 23, 2018   //   By:   //   Vsebine, Novice, Skate, Domače novice, Reportaže   //   No Comment

Če na hitro skočimo v konec četrtega meseca v letu, imamo na sporedu prvomajske počitnice in praznik dela, čemur sledijo ledeni možje, uscana Zofka in potem pride na spored tradicionalno rolkarsko druženje v obliki tekmovanja z imenom V Pršutih je Pop. In kaj se zgodi, če se par zgoraj omenjenih faktorjev prestavi za par dni?

Dragi rolkarji, takrat dobimo mokre pršute. Žal je bilo tudi letos, na sprva vročo in sončno soboto 19. maja, nekako tako. A vse vendar ni bilo tako negativno. Združeni MC Podlaga, Klub Študentov Sežana in (bivši) ŠD Deskar so tokrat pripravili že deseti jubilejni skate kompetišen, kar je v Sloveniji to kontest z najdaljšo tradicijo – kapo dol Gorazd in klapa. Ob približno dvanajsti uri se je skatepark začel polnit s skejterji z vseh vetrov in krajev od Ljubljane, Postojne, obale, Maribora, Koroške, Dolenjske pa do Italije. Triki so padali kot po tekočem traku, muzika je žagala, sonce je pripekalo, pila se je Cockta in počasi so začeli grozit oblaki, kar je pomenilo, da bo čas, da se tekmovanje štarta. Mladcev je bilo malo, a zato ni bilo dobrih trikov nič manj od pričakovane cifre. Hitro je nadaljevala elita 23ih, kjer je bilo vsakemu dodeljena minuta, da prikaže svoj maximum. Želje in apetiti so bili visoki, prišli smo do nadaljevanja, ki pa ga je prekinil dež. Kratkotrajen dež. Le tak dež, da se je tekmovanje lahko nadaljevalo, a se je nadaljevalo le 30 sekund. Takrat je zmagala narava, tako da smo se postrgali vsak v svoj kotiček z nadstreškom, pograbili za konzerve piva, krožnike domače pašte in počakalo na razglasitve rezultatov iz prve serije.

Bilo je kratko, bilo je sladko. Kljub vsemu smo se imeli odlično, tako kot vedno, ko se skejterji zberemo v Sežani na t.i. pršutih. Se vidimo tudi enajstič?

REZULTATI:

STAREJŠI:
1. Jure Škerjanc
2. Filip Krebs
3. Dean Gostimirovič

MLAJŠI:
1. David Rešeta
2. Tai Kussel
3. Martin Zorman

FOTOGRAFIJE: Blaž Turk

Comments are closed.