FOTOREPORTAŽA: Sk8aj s srcem, tretjič
June 15, 2015   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Sobota, tista sobota, ki je pravkar minila, je bila vroča sobota, ko je ponudila za skejtat na večih lokacijah po državi. Eni so se odločili za happening v Kranju, drugi v Novi Gorici, tretji pa smo jo potegnili do Trbovelj, da podpremo dobrodelno organizacijo Sk8aj s srcem, za katero stoji sam Tomaž Praunseis, ki se je med drugim razpričal tudi za našo rubriko Check-In pred tednom ali dvema – brskaj za odlično branje ako tega do danes še nisi postoril!

Pa da se vrnemo na soboto, tisto vročo soboto, ko je na takozvanem Partizanu v “matkurbi” zrastel lord-of-the-lines oblikovan skatepark, ki je vključeval Elementov polejam, odličen ledge, improviziran kicker s sem-ter-tja neslajdabilnim hladilnikom in za sam finiš še betonski DIY kvoter, ki bojda tam stoji že vse od leta 1991.

Le-tega je vozila žal le peščica ljudi. Ne vem, če nas ni bilo vseskupaj nekaj več kot 10 kompetitorjev, kar je kar malo zaskrbljujoče za slovenski skateboarding, pa še ti, ki smo sodelovali na prireditvi s štartnino celih treh eurov, ki so šli v dobrodelni sklad za družino, ki potrebuje ponoč, smo bili v povprečju “stari” borci. Na tem, tistem mestu je padlo glasno vprašanje “Kje pa so vsi mladi skejterji?” in dobili odgovor brez zadržka, da so priklopljeni na fitnes mašine in selfie sticke. Obup…

In da ne zabluzimo, se raje osredotočimo na gola dejstva – bilo je odlično, bilo je prevroče, bilo je sproščeno in bilo je nasmejano in to od prvega pa do zadnjega udeleženega na takšen ali drugačen način. Tekmovanje, ki ni tekmovanje, je dobilo še dodaten čar ob spodbudah soborcev, skratka ni kaj dodat – zmagali smo pač vsi – od prvouvrščenega Tadeja Skrbiša pa do zadnjega, za katerega sploh ni pomembno kdo je to bil. Za prej omenjeno družino se je zbralo debelega jurja v denarju (kapo dol!), skejterji smo še vedno banditi, nekoristni in škodljivi, sponzorji so se izprsili, Teo Ivančič je pografital stene, enolončnice in sladoledi so se ob pojedli ob dobri glasbi in še boljšem skateboardingu, skratka kogar ni bilo, si je sam kriv.

P.S. – Tomaž Praunseis za predsednika (al pa vsaj za župana)

(fotogalerija by: Drago Emberšič)

Comments are closed.